EM 08 – april  2016-11(3)

Rotterdam viert dit jaar 75 jaar wederopbouw. In die jaren is er veel veranderd aan de skyline en uitstraling van ‘010’. Erasmus Magazine wijdt een special aan de stad om een beter beeld te krijgen van het Rotterdam van nu.

In de laatste jaren is Rotterdam uitgegroeid van grauwe industriestad tot een plek van innovatie en mogelijkheden. Daarom maakte EM een speciaal themanummer over de stad, om meer te weten te komen over de belevingen van Rotterdamse studenten en de mogelijkheden voor beginnende ondernemers. Lees ook over de blik van inwoners en buitenstaanders op de befaamde second city.

Het onderzoek

Wat vinden studenten van hun stad? Welke activiteiten ondernemen zij naast de studie? Voelen zij zich veilig? EM onderzocht in een enquête onder ruim 250 studenten hoe zij Rotterdam ervaren. Uit het onderzoek blijkt een op de acht studenten het slachtoffer van een misdrijf, maar denkt twee derde van de studenten positiever over de stad dan eerst.

Blik op Rotterdam

Iedereen heeft wel een eigen perspectief op Rotterdam. Fotograaf Peter Elenbaas en stadshistoricus Paul van de Laar brengen de tweede stad van Nederland op unieke wijze in beeld. Verder lees je over het bestaansrecht van Rotterdam als second city; hoe past onze havenstad in het rijtje van steden als Manchester en Marseille? Een unieke blik op de Rotterdamse identiteit en ongekende veerkracht.

De start-upstad

Als stad van innovatie heeft Rotterdam zeker wat te bieden voor start-ups. Waar kun je terecht met jouw geniale idee en wat zijn de stappen die je moet ondernemen om het volgende succesverhaal te worden? EM helpt de Rotterdamse Mark Zuckerbergs op weg met deze start-upcursus!