Rotterdam staat niet bepaald bekend als het prototype van een studentenstad. Lange tijd had je hier als hogeropgeleide niet zoveel te zoeken, maar inmiddels doet de gemeente er alles aan om hogeropgeleiden aan te trekken en te behouden. Hoog tijd voor de vraag hoe studenten zelf naar Rotterdam kijken.

In Rotterdam wonen 17.521 uitwonende studenten. Iets meer dan de helft van hen studeert aan de Erasmus Universiteit. Een schijntje als je dat afzet tegen het totale aantal Rotterdammers, maar in Kralingen, het stadscentrum, Delfshaven en Noord is minstens een op de tien inwoners student. In een enquête onder ruim 250 studenten onderzocht EM hoe zij de stad ervaren. Voelen ze zich veilig in Rotterdam? Wat voor beeld hebben studenten van de stad? Wat doen ze in Rotterdam op de momenten dat ze niet studeren? Je ziet het in onderstaande infographic, of leest het in de EM die donderdag verschijnt.

75 jaar wederopbouw: EM bracht een ode aan de Maasstad in een speciaal themanummer. We keken als inwoners en buitenstaanders (en vanuit de lucht) naar onze eeuwige second city, vroegen studenten naar hun ervaringen met Rotterdam, en brachten het unieke start-uplandschap van de stad in kaart.

Lees alles in onze gloednieuwe special.