Zeker op een ondernemersuniversiteit als de Erasmus Universiteit Rotterdam lopen heel wat studenten rond met een geweldig nieuw idee voor een product of dienst. Net als bij Mark Zuckerberg (Facebook) en Larry Page (Google) begint dat natuurlijk op een zolder of in een garage. Beetje knutselen, beetje bouwen, beetje prototypen, beetje bier drinken, beetje luchtfietsen, beetje dagdromen. Niks mis mee.


Overzicht van startup hubs in Rotterdam. Mis je er één?

em-startup fase 3 bedrijfsleven
Beeld door: Bas van der Schot

Mocht je idee écht gruwelijk goed zijn, dan is Rotterdam sinds dit jaar een locatie rijker: het Cambridge Innovation Center (CIC). In het Groothandelsgebouw, naast het Centraal Station, kun je terecht als je bedrijf een geschatte waarde (een combinatie van eigendom, winst, omzet en verwachte groei) van 10 miljoen euro of meer heeft.

Wil je hier naartoe, dan zit je dus al ver in het ondernemersproces. Bedrijven die richting het CIC gaan, doen dat vooral omdat zij hun vleugels willen uitspreiden richting de Verenigde Staten, waar de andere twee vestigingen van deze organisatie zitten. Ook hopen zij via de andere bedrijven die er zitten verder te komen, bijvoorbeeld door zo nieuwe markten aan te boren of nieuwe investeringen te vinden.

Bovendien vindt in het CIC ook wekelijks een ‘Venture Café’ plaats, een meet-up met sprekers. Hiervoor werkt het CIC samen met het ECE en de Gemeente Rotterdam.

expertise: internationaal georiënteerde bedrijven

dienstverlening: ruimte, netwerk

toegangseisen: bedrijfswaarde van 10 miljoen euro of meer

locatie: Groothandelsgebouw, Stationsplein 45

website: http://cicrotterdam.com/