Teddy bear hospital

Een steentje bijdragen aan de maatschappij is een goede zaak. Als student kun je veel betekenen voor de jeugd, cultuur of hulpbehoevenden. Hoe gaat zoiets in zijn werk? En wat kan jij zelf doen? In drie delen neemt EM je mee in de verschillende initiatieven die de Rotterdamse samenleving een beetje mooier maken.

EM ging op stap om een beeld te krijgen van de liefdadigheid onder studenten en medewerkers. Van uitlopende evenementen georganiseerd door studentenverenigingen, tot studiegerelateerd goed doen. Zo ook zijn er genoeg eenmalige activiteiten waarmee jij het verschil kunt maken. Alle initiatieven lees je terug in dit dossier.

De studentenverenigingen

Studentenverenigingen dragen graag hun steentje bij. Zo organiseert Stichting BeSt (Betrokken Student), opgezet door het RSC en de RVSV, activiteiten voor kinderen en verstandelijk beperkten in Rotterdam, kookt Laurentius voor daklozen en houdt SSR-R voorleesdagen op de basisschool. Ook kun je lezen over een organisatie met een awesome naam als The Awesome Foundation.

Studiegerelateerd goed doen

Het kunnen combineren van vrijwilligerswerk en je studie is natuurlijk ideaal! Zo behandelen studenten ‘zieke’ knuffels voor het Teddy Bear Hospital-project om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de gezondheidszorg. Verder kun je lezen over de studiegerelateerde initiatieven van In Duplo, JFR en EFR.

Eenmalige activiteiten

Lees hier alles over de eenmalige activiteiten die studenten en medewerkers ondernemen om een verschil te maken, waaronder de vrijwilligersevenementen van EFR, ACE en MFVR.

Lees verder over de befaamde Erasmus Charity Run, waarvoor EM een aantal EUR-renners op de voet heeft gevolgd.