Student Christian Meckelburg gaat op 10 april de marathon voor het eerst lopen, medewerker Iris loopt voor het eerst mee met de kwart marathon. Wekelijks geeft een van hen een update over de training voor de marathon. “Tot dusver heeft zo’n beetje ieder onderdeel van mijn linker- en rechterbeen geprotesteerd”

“De Erasmus Charity Run is mijn eerste officiële race, aangezien ik voorheen alleen trainde om enigszins fit te zijn, en hard weg te kunnen rennen als er ooit iets vervelends zou gebeuren. Ik ga jullie, lezers van EM, de komende maanden op de hoogte houden van mijn voorbereiding op deze mijlpaal, de leuke en minder leuke momenten, en het onvermijdelijke bloed, zweet en tranen.”

Erasmus Education Fund

“Deelname aan de Erasmus Charity Run betekent dat ik een kwart marathon ga lopen en hiermee geld zal ophalen voor het Erasmus Education Fund. Ik heb zelf het geluk gehad om te kunnen studeren wat ik maar wilde, en ik zou dit ook graag een ander gunnen. Maar eerst even iets over mijzelf: in mijn dagelijks leven geef ik voornamelijk college aan studenten van de International Bachelor in Communication and Media (IBCoM) en lees ik in mijn vrije tijd graag Scandinavische thrillers en kijk ik Netflix-series.

Daarnaast ben ik al zo lang ik me kan herinneren een vrij enthousiaste hardloopster. Nou kan ik al best een kilometer of tien rennen. Mijn persoonlijke, ‘sportieve’ doel voor de Charity Run is om deze zo snel mogelijk af te leggen, het liefst in minder dan 50 minuten. Dit betekent dat ik ruim vijf minuten van mijn huidige tijd af zal moeten lopen. Daarnaast wil ik zo veel mogelijk geld ophalen, en zal ik de komende tijd veel telefoontjes plegen om familieleden, kennissen en zelfs mijn oude middelbare school leraren te vragen of ze mij willen sponsoren.”

Gedwongen training

“De afgelopen weken waren niet gemakkelijk: tot dusver heeft zo’n beetje ieder onderdeel van mijn linker- en rechterbeen geprotesteerd tegen mijn steeds intensievere trainingsschema. Toch hoop ik met genadeloze discipline mijn einddoel te gaan halen. Als extra steuntje in de rug doe ik sinds deze week ook met mee de wekelijkse training voor studenten en werknemers die de Charity Run gaan lopen. Dit dwingt mij om dingen te doen die ik niet leuk vind (pauzes nemen, intervaltraining, loopoefeningen), maar waarvan ik stiekem wel weet dat ze goed voor me zijn. Ook ben ik tot het besef gekomen dat ik wat extra uurtjes zal moeten slapen en hier en daar een alcoholisch drankje zal moeten afslaan, om uiteindelijk als een speer van start naar finish te gaan.

Nu het langzaam steeds langer licht en minder koud word, hoop ik met wat extra training en veel strekken van mijn laatste mankementjes af te komen, en nog een paar minuten van mijn tijd af te schaven. Jullie horen nog van me.”

*De achternaam van Iris is bij hoe uitzondering op verzoek verwijderd vanwege persoonlijke redenen.