Voor EM schreef Iris* in de aanloop naar de marathon van Rotterdam over haar voorbereidingen. Die vielen volledig in het water door een enkelblessure. Uiteindelijk was ze net op tijd weer fit voor de grote dag.

“Ik tik deze laatste update met een brede glimlach op mijn gezicht. Het is me gelukt om zondag de Charity Run uit te lopen, nèt onder een uur, in 59 minuten en 19 seconden. Ik verplaatste me de afgelopen dagen half hinkend en traplopen was niet leuk, maar het was het allemaal zeker waard. Gedurende de weken voor de race heb ik met behulp van de fysiotherapeut gezorgd dat mijn rechterbeen weer startklaar was. Hardlopen was niet makkelijk, maar het ging, wat voor mij genoeg was om zondag over de streep te komen.

Op de dag van de Charity Run vertrok ik ‘s ochtends vroeg met de metro naar de verzamelplaats, in het Erasmus University College. Na een korte speech en warming-up vertrokken we met honderden lopers richting de start van de kwart marathon op Blaak. Nadat zo’n 12.000(!) lopers zich hadden verzameld, vertrokken we in drie grote groepen om de kwart marathon te lopen.

De route liep om de Kralingse Plas heen, en weer terug naar de finish op de Coolsingel. Mijn rechterbeen protesteerde en mijn conditie had een flinke dip gekregen na mijn gedwongen maandlange hardlooppauze. De vrolijke menigte en de muziek langs de route, samen met mijn eigen aanmoedigende gevloek in mijn hoofd, zorgden ervoor dat ik (godverdomme) niet ging wandelen. Na de finish werd ik door mijn vriend als een heldin ontvangen, waarna ik mij naar huis begaf voor een douche en een hele grote lunch.

Wat nu? Voorlopig ben ik nog niet klaar met fysiotherapie. Aangezien ik later dit jaar een halve marathon wil gaan lopen, zal ik met extra training moeten zorgen dat dit akkefietje aan mijn rechteronderbeen me niet nog een keer overkomt. Het eindbedrag dat opgehaald is met de Charity Run staat op  €16.846,24, iets waar we met z’n allen erg trots op mogen zijn. Tot volgend jaar?”

erasmus charity run groepsfoto 2016
Beeld door: Erasmus Charity Run

*De achternaam van Iris is bij hoge uitzondering op verzoek verwijderd vanwege persoonlijke redenen.