XTC-pilletjes drugs

Toenemende internationalisering leidt ook tot een hoger percentage drugsgebruikers op de EUR, blijkt uit de EM-enquête. Maar waarom gebruiken EUR-studenten drugs en welke zijn het populairst? Lees het in dit overzicht.

em-drugs-tong

Lees meer

Drugsgebruik onder EUR-studenten gestegen, vooral veel internationals gebruiken

Een enquête van EM onder 1584 EUR-studenten laat bijna een verdubbeling in drugsgebruik…

XTC, erg verslavend is het niet en als je het met mate gebruikt heb je er weinig last van. Niet zo erg dus? Daar denken veel Brabanders anders over. De provincie wordt al tijden geteisterd door incidenten met drugsafvaldumpingen, branden en ontdekte drugslabs in woonwijken. De Utrechtse onderzoeker Damian Zaitch legt de wereld achter het ‘onschuldige’ pilletje bloot.

2018-10-07-Eindhoven-vrachtwagen-11b

Lees meer

Wat er schuilgaat achter jouw ‘onschuldige’ pilletje op zaterdagavond

Damián Zaitch, expert op het gebied van drugscriminaliteit, over brandende busjes,…

Wie zit er eigenlijk achter de wekelijkse aanbiedingen in het Whatsappgesprek met je vaste dealer? En wie is die man die de keta thuis komt bezorgen? Wat kopen studenten bij die dealer? Verslaggever Ivar Laanen liet zich een avondje rondrijden in de auto van een oudstudent die regelmatig aan studenten levert.

Ivar-en-junk-2

Lees meer

Hoe deze student professioneel drugsdealer werd

Om drugs te kopen, hoef je tegenwoordig alleen maar een appje te sturen. Het enige wat je…

Uit de grote EM-drugsenquête blijkt dat de mannelijke studenten meer drugs gebruiken dan de vrouwelijke studentes, en deze drug is dan vaak XTC/MDMA. Ook tussen de faculteiten is een cultuurverschil te zien. Opmerkelijk is dat onder andere bij het Erasmus MC minder gebruikt wordt dan bij de andere faculteiten.

xtc-pilletjes-drugs

Lees meer

XTC het populairst onder EUR-studenten; meerderheid gebruikt weleens drugs

Drugsgebruik onder EUR-studenten lijkt heel normaal geworden. Dat blijkt uit een enquête…

Volgens het Trimbos-instituut wordt harddrugs vaker genuttigd door hoogopgeleiden, omdat zij vaker uitgaansgelegenheden bezoeken. De ondervraagde studenten geven aan vaak drugs te gebruiken met vrienden tijdens het uitgaan of op festivals. De woordvoerder van het Trimbos-instituut stelt dat het drugsgebruik onder studenten relatief stabiel is, maar wel zorgelijk. Dit omdat drugsgebruik kan zorgen voor depressieve gevoelens of andere mentale risico’s. Het Trimbos-instituut adviseert studenten die te veel drugs gebruiken om hun patroon te doorbreken door andere activiteiten te ondernemen.

drugs-cocaine-lijntje-snuiven-foto-Marco-Verch-cc-by-20

Lees meer

Even snuiven in de kroeg: drugs populair onder studenten

Cocaïne, ketamine, speed en xtc. Studenten in Rotterdam gebruiken net zo makkelijk drugs…

EUR-studenten zijn minder gaan drinken en meer gaan blowen tijdens de coronacrisis, blijkt uit een enquête van EM. In de lockdown raakten ze gewend om dat alleen te doen, op hun kamer. En dat is een risico voor later.

drug use student room corona 2 rachel sender (EM)

De grote drugsenquête (inmiddels gesloten)

Studenten drinken en blowen vaker thuis

EUR-studenten zijn minder gaan drinken en meer gaan blowen tijdens de coronacrisis,…