Rondom het nieuwe kantoor
Leen Meijboom wijdde zijn leven aan de ‘Randtriever’, de boekenrobot die een kleine revolutie betekende voor het Nederlandse bibliotheekwezen en bezoekers van over de hele wereld naar de Rotterdamse Universiteitsbibliotheek trok.
Vaste prik in de Theilhal zijn de stands van studie- en studentenverenigingen om hun evenementen op de campus te promoten. Wie maakt ze en bouwt ze op? EM bezoekt Beaufair, hofleverancier van de stands op de EUR.
Pitch-je-idee verhalen
We houden maandag 18 en dinsdag 19 maart ‘open huis’: loop bij ons binnen met een goed verhaalidee en we maken het meteen.
De eerste pitch komt van Ulisses Sawczuk da Silva, masterstudent in Media, Culture and Society. Naast zijn studie werkt hij bij een startup die een app ontwikkelt om lokaal contact te zoeken. “De app heet Swabit”, vertelt hij.
Ingeborg de Pater van de Erasmus Debating Society pitcht bij EM het lustrum van haar vereniging. Het hoogtepunt van het lustrum is de Debatweek. Die is voor iedereen: internationals, en studenten met én zonder debatervaring.
Geneeskundestudent Christiaan Vermaas vertelt over zijn vrijwilligerswerk bij Sophia TV, de tv-uitzending van het Sophia kinderziekenhuis. Hij hoopt dat de medische wereld meer aandacht besteedt aan de impact van de ziekte op het sociale leven van de patiënt.
Timothy Nahr, masterstudent Global Business and Sustainability, deelt zijn kijk op duurzaamheid en systeemdenken. Met zijn platform University of Laif probeert Timothy Nahr awareness te creëren op het gebied van duurzaamheid. “Ik heb dit platform opgebouwd omdat ik vind dat de curricula van de meeste opleidingen nog steeds een gedeelte van duurzaamheid missen”, vertelt Timothy.
De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en moet zichzelf opnieuw uitvinden om de planeet te redden. Deze week stelde universitair docent Mariangela een innovatieve workshop samen voor haar masterstudenten over ontwikkelingen in de mode-industrie.