EM is verhuisd! Onze redactie zit nu in HB-108, tussen de Theilhal en de kantine van het Tinbergengebouw. Om onze nieuwe plek bekend te maken roepen we iedereen op om op maandag en dinsdag hun verhaal te pitchen, dan maken wij er direct een verhaal van.

“Het woord ‘laif’ in de naam betekent ‘het leven’ in het Papiaments”, legt Timothy uit. “Want, net als in het leven, hoop ik dat we van elkaar kunnen leren op dit platform.” University of Laif  is dus een digitaal platform waarin mensen hun verhaal over duurzaamheid kunnen delen. Daarnaast wil Timothy bouwen aan een online community en geeft hij regelmatig een voorlichting op hogescholen of universiteiten. “Mijn vraag aan het publiek is meestal: wat zou je doen als je de leider van het land was? Uit de antwoorden kun je altijd een mooie discussie opbouwen over duurzaamheid.”

Alles is verbonden

Er zijn veel duurzaamheidsinitiatieven op campus, weet Timothy. “Maar de meeste initiatieven hebben een zeer kleine focus of doelgroep”, zegt hij. “Ik wil een bredere bewustwording creëren, niet alleen maar over water of plastic, maar ook over het grotere geheel.” Hiervoor past hij de methode van systeemdenken toe, een benadering die het overzicht op het geheel probeert te behouden. “Je probeert bijvoorbeeld kinderarbeid tegen te gaan in Oeganda, maar als die kinderen niet werken en de overheid geen opvangnet kan bieden, zoals school of uitkering, dan bestaat de kans dat die kinderen juist in de prostitutie of criminaliteit gaan vallen.”

Wat hij wil dat mensen vooral weten? Timothy: “Ik kan niet genoeg benadrukken dat duurzaamheid niet een hipster-ding is. Het is niet iets modieus. Duurzaamheid is hard nodig en is een positieve manier van leven.”

Lees één reactie