Half september werd Polak per direct ontruimd en gesloten. Bij een controle waren haarscheurtjes en wat grotere scheuren in de plafonds van meerdere verdiepingen van het gebouw gevonden.

studenten polakgebouw scheuren vloer ontruiming – esther dijkstra

Lees meer

Polakgebouw per direct gesloten vanwege scheuren in de vloeren

Het Polakgebouw op campus Woudestein is vrijdagochtend per direct ontruimd en gesloten.…

Externe factoren

“De vloer is in staat om ter plaatse van de scheuren de optredende belastingen te dragen”, laat de Erasmus Universiteit weten. “Uit het onderzoek blijkt dat de scheuren horen bij het gedrag van betonconstructies en geen vermindering veroorzaken van het draagvermogen van de vloeren.”

Royal HaskoningDHV heeft de scheurvorming in Polak onderzocht. Het bedrijf heeft gekeken of de bouwwerkzaamheden naast Polak de oorzaak zouden kunnen zijn. Daar zijn geen aanwijzingen voor gevonden, stelt het onderzoeksbedrijf. Ook zien zij geen verband met het lage waterpeil van de lekke vijver.

Polakgebouw bouwwerkzaamheden constructie scheuren – Esther Dijkstra

Lees meer

Sluiting Polak leidt tot kopzorgen bij roosteraars, studenten en ondernemers

Studenten zoeken naarstig naar beschikbare studieplekken nu het Polakgebouw gesloten is.…

Studieplekken

De studieplekken, lokalen, ondernemingen en studio mogen vanaf maandag weer open. “De komende dagen maken medewerkers van de EUR de ruimtes in het Polakgebouw weer gebruiksklaar”, laat de EUR weten. Studenten hadden vooral last van de sluiting omdat zij geen studieplekken konden vinden. Naast de plekken in Polak komen er maandag ook nog ruim vijfhonderd studieplekken bij in de UB.

Polak CT

Bekijk de video

Campus Talk: Tekort aan studieplekken vanwege sluiting Polak

Nu Polak dicht is vanwege scheuren in de vloeren, is er een nijpend tekort aan…