Bron: www.youtube.com

Economiestudent Sameeksha Anggarwal merkt dat het lastiger is om een studieplek te vinden nu het Polakgebouw is gesloten. “Iedereen gaat op jacht naar een rustige plek”, zegt ze. Nu de zon schijnt kiest ze ervoor om voor de C-hal te gaan zitten lezen. “Maar studenten komen en gaan, dus je kan je niet echt concentreren.”

Managementstudent Matteo Pievani studeert meestal in Polak, maar sinds vorige week moet ook hij uitwijken naar de C-hal. “Ik heb een tentamen op de 23e. Het was fijn geweest als ik in Polak had kunnen studeren, maar ik moet nu even improviseren”, vertelt hij.

Groepsdiscussie

Een studieplek vinden valt volgens Matteo eigenlijk wel mee. “Het is moeilijker om een plek te zoeken waar je met een groep samen kan praten en overleggen.” Psychologiestudent Gayatri Makijani beaamt dat. “In het Sandergebouw is het lekker rustig, heerlijk om alleen te zitten, maar niet met een groep.”

De bieb moet meer plekken aanbieden, vindt economiestudent Lakshita Bhatti. “Veel studenten willen in de bieb studeren, maar er is daar nooit plek.”

EMTV Polak

Lees meer

Hoogleraar Constructieleer over Polak: ‘Schandalig dat dit soort constructieproblemen voorkomen in Nederland’

Deze aflevering van EM TV werd opgenomen op ons kantoor in het Tinbergengebouw vanwege de…