kaseur-verenigingen-875×602

KASEUR behartigt de belangen van een dozijn studentenverenigingen, uiteenlopend van het Afghaanse ARIA tot het Surinaamse SSA. Maandelijks is er normaal gesproken een overleg met het College van Bestuur van de universiteit. Dat schortte het CvB in mei 2017 op. Volgens het CvB was de band met het bestuur van de stichting ‘de laatste jaren helaas ernstig verstoord’.

kaseur-deur-kantoor-n-gebouw-foto-Elmer-Smaling

Lees meer

CvB weigert verdere samenwerking met studentenbestuur KASEUR

Volgens het College van Bestuur is de band met het bestuur van de stichting KASEUR 'de…

Dat leidt tot onrust onder de verenigingen. Die hebben in eerste instantie nog wel vertrouwen in het KASEUR-bestuur onder voorzitterschap van student Germain Fraser, maar dat slaat om tijdens een vergadering naar aanleiding van de vertrouwenscrisis tussen KASEUR en de universiteit. In die vergadering gaat het bestuur volgens de verenigingen te weinig in op vragen over die crisis, waarop het bestuur besluit de vergadering te verlaten. Dat is de aanleiding voor de verenigingen om het vertrouwen op te zeggen en het bestuur te ontslaan.

Het bestuur-Fraser legt zich niet bij die beslissing neer. Die is volgens Fraser onrechtmatig, omdat hij buiten een officiële vergadering genomen is. Hij blijft naar eigen zeggen aan als bestuur en ontslaat op zijn beurt alle verenigingen die lid waren van de koepelorganisatie.

Ondertussen stellen de verenigingen Stefan Peterfi van de Oost-Europese vereniging EESA aan als interim-voorzitter, waarmee er twee concurrerende besturen zijn.

kaseur-verenigingen-prikbord-n-gebouw-foto-Elmer-Smaling

Lees meer

Multiculturele verenigingen ontslaan bestuur koepelorganisatie KASEUR

Vorige maand had het College van Bestuur al gezegd niet meer te willen samenwerken met…

Terwijl het bestuur-Fraser blijft weigeren op te stappen, gaat Peterfi vanaf november 2017 op zoek naar nieuwe bestuursleden. De verenigingen krijgen ondertussen van een notaris de bevestiging dat het ontslag van Fraser en de andere bestuursleden rechtmatig was.

kaseur-verenigingen-875×602

Lees meer

Multiculturele verenigingen kiezen nieuw KASEUR-bestuur

De multiculturele verenigingen liggen al maanden in de clinch met het huidige bestuur van…

Het duurt even voordat er een compleet nieuw bestuur gevonden is. In maart 2018 treedt het aan. De voorzitter wordt de oud-voorzitter van de Association of Students of African Heritage, Jennifer Onyenze. Zij hoopt ‘met een schone lei’ te beginnen en de banden met de universiteit te herstellen. Maar het oude bestuur weigert de sleutel tot de bestuurskamer en de toegang tot de bankrekening over te dragen.

Onyenze wil KASEUR hervormen: meer macht naar de verenigingen, zodat een soap zoals het afgelopen jaar niet opnieuw kan ontstaan.

kaseur-verenigingen-875×602

Lees meer

Nieuw KASEUR-bestuur begint met schone lei

De nieuwe voorzitter wil een positievere koers dan het oude bestuur. "Wij willen focussen…

In juli 2018 is er een onverwachte plottwist: het bestuur-Onyenze, dat zo enthousiast van start was gegaan, geeft de pijp aan maarten. De reden van het aftreden: geen tijd om alle klachtenprocedures die door het bestuur-Fraser worden aangespannen te lijf te gaan. Door het aftreden krijgt Fraser de touwtjes weer in handen. In een reactie op deze nieuwe situatie zegt hij de relatie met de universiteit en de door hemzelf ontslagen verenigingen te willen herstellen. Onyenze zegt niet op te geven, en broedt met haar bestuursgenoten op een alternatief plan.

kaseur-deur-kantoor-n-gebouw-foto-Elmer-Smaling

Lees meer

Nieuw bestuur KASEUR treedt alweer af

Het vorige bestuur, waarmee de universiteit niet meer wilde communiceren en dat ontslagen…

In de zomer van 2018 wordt stilletjes gewerkt aan een opvolger van KASEUR. In september ziet de Erasmus Multicultural Associations het levenslicht. De universiteit trekt de erkenning van KASEUR in, de voormalige KASEUR-verenigingen sluiten zich alle tien aan bij EMA.

hila-mohamad-voorzitter-ema-erasmus-multicultural-associations-2

Lees meer

Multiculturele verenigingen hebben een nieuwe koepel: EMA

De erkenning van de oude koepelorganisatie KASEUR is ingetrokken door het College van…