“Rotterdam is echt de stad van kansen he”, zegt Nur. Na een koffie gehaald te hebben bij het Paviljoen lopen we langs Polak en zo de campus af. Ze kijkt even richting het centrum van Rotterdam “Ik heb zo het gevoel dat hier veel kan. Laatst bijvoorbeeld toen er teksten op het Tinbergengebouw geprojecteerd werden, dat was een initiatief door de hele stad. Dat vond ik zo ontzettend tof!” Al vanaf haar komst naar Rotterdam zegt ze hier ‘superblij’ te zijn. Ze heeft nog steeds een goed gevoel bij de stad. Misschien zou ze hier na haar studie wel kunnen blijven, zegt ze nu hardop.

Nur Younis
Beeld door: Aysha Gasanova

Een speciaal verjaardagscadeau

Maar denk niet dat de 19-jarige Nur Spanje niet mist. Als begint over dat je Madrid wel eens wilt bezoeken, beginnen de ogen van Nur te fonkelen. Er volgt dan al heel snel een reeks tips, van fijne restaurants tot mooie musea die ze je echt van harte aanbeveelt. Nur mist haar familie, haar vrienden, maar ook de Spaanse lekkernijen. Gelukkig heeft haar moeder laatst een halve kilo Spaanse kaas en een flink stuk Spaanse ham opgestuurd. In het pakket zat ook vast haar verjaardagscadeau. Op 27 april mag ze het cadeau pas openen.

Als er een hond langsloopt, is ze even afgeleid: “Ooh, kijk wat schattig!” Haar eigen hond in Spanje is onlangs overleden. 16 jaar oud, maar voor haar kwam het toch onverwacht.

EM – Nur _DEF

Lees meer

International Nur blijft in Rotterdam tijdens kerst: ‘Bang dat ik anders niet meer terug kan’

Ze droomden van een studietijd in het buitenland, liefst in Rotterdam, en toen kwam de…

Omgaan met het gevoel van verlies

Als we het over verlies hebben, vertelt Nur dat ze niet goed weet hoe ze haar vrienden kan troosten. “Wat zeg je tegen vrienden die geliefden verloren aan corona? Dat is zo moeilijk.” Het is een onderwerp dat tijdens een pandemie wel eens langskomt, vertelt ze. Internationale vrienden die ze kent uit Rotterdam die thuis geliefden verliezen. “Ik weet nog dat ik het moeilijk had toen ik mijn oma verloor. Wij waren superhecht, en ik mis haar nog steeds. Maar toen was ik wel bij familie, en dat helpt.” Ze is er voor haar vrienden, vertelt ze. “Ze kunnen altijd bij mij terecht als ze erover willen praten.”

De student Management of International Social Challenges (MISOC) heeft het nog steeds naar haar zin bij haar studie. Wel ziet ze heel duidelijk effecten van het online onderwijs. “Bijvoorbeeld bij het vak statistiek. Anders haalt ongeveer 60 procent het tentamen, nu maar 30 procent. Studenten hebben het gewoon moeilijker nu.” Nur kijkt dan ook reikhalzend uit naar het moment dat ze ‘gewoon’ college zal krijgen.

Paul Hartwig

Lees meer

Eerstejaars Paul: ‘Ik koos ervoor om herinneringen te maken’

Ze droomden van een studietijd in het buitenland, liefst in Rotterdam, en toen kwam de…