Donderdag is Nur aanwezig in de kerstuitzending van EM TV. Kijk vanaf 9.00 uur live via Facebook of dit bericht op erasmusmagazine.nl.

Met haar gaat het goed, verzekert Nur. Wel maakt ze zich zorgen over andere internationals. “Ze voelen zich alleen, ze hebben het moeilijk. De drempel om ‘zomaar’ deel te nemen aan evenementen, online of offline, is toch wel hoog als je niemand kent.” Ze zou willen dat de universiteit het voor deze eenzame studenten makkelijker maakt om deel te nemen. Misschien door het organiseren van evenementen voor studenten die ook niemand kennen.

freshman2020_nur_01

Lees meer

Eerstejaars Nur studeert MISOC en wordt overal blij van

Ze droomden van een studietijd in het buitenland, liefst in Rotterdam, en toen kwam de…

Nur is blij dat ze deze zomer ‘op tijd’ in Rotterdam was en daardoor tijd had om veel mensen te ontmoeten. “We gaan vaak samen wandelen, of sporten, en dat is zo fijn! Ook heb ik zo’n geluk met mijn huisgenoten. Niet iedereen kan het zo goed met elkaar vinden als wij.” Nur is aan het begin van het academisch jaar lid geworden van studenteninitiatief Erasmus Tech Consulting (ETC) en vereniging B&R Beurs. Daardoor heeft ze veel contact met andere studenten, neemt ze deel aan online evenementen en is ze druk met het werk voor ETC. Dat ze lid geworden is van meerdere ‘clubs’ helpt haar enorm en geeft haar veel energie, zelfs tijdens koude, donkere dagen en een pandemie.

Kerst

“Ik ben natuurlijk Spaans, dus hoe kan het anders dat we normaal met kerst veel en goed eten, en tot laat aan tafel zitten praten. We praten en eten voor uren en uren”, beschrijft Nur haar ‘normale’ kerst. “Wij wonen in Madrid, maar ik heb in heel Spanje familie en die zien we met kerst.” Dit jaar is ze voor het eerst alleen. “Ik durf niet terug. Ik ben bang dat ik anders niet meer naar Rotterdam kan omdat we daar in een strenge lockdown komen. En ik wil in januari sowieso graag hier zijn.” Haar huisgenoten zijn wel naar huis, net als veel vrienden en bekenden. “Heel veel studenten gaan of zijn al eerder gegaan. Ik ben benieuwd hoe leeg het Hattagebouw en de campus zijn tijdens kerst.” Ze was van plan te gaan sporten tijdens de kerstperiode, maar nu blijkt dat  de sportscholen dicht moeten. Ze kijkt niet echt uit naar deze periode, want een lege campus is niet bepaald gezellig.

Wel blijft Nur net zo positief als aan het begin van het collegejaar. “Ik mis mijn familie enorm, maar het is wat het is. Klagen helpt niet.” Over het online onderwijs klaagt ze dan ook zeker niet. Wel kijkt ze heel erg uit naar het moment dat ze ooit een levendige campus zal meemaken en ‘echt’ fysiek onderwijs. “De Erasmus Universiteit is voor mij een online platform, ondanks dat ik op de campus woon. Maar ik heb er geen spijt van dat ik hierheen gekomen ben. Ik ontmoet zoveel geweldige  en slimme mensen met een ambitieuze mindset. Ik voel mij nog steeds erg welkom.”