Universiteit haalt prestatieafspraken

Minder studenten switchen of vallen uit. Er zijn meer contacturen in het eerste jaar en meer studenten nemen deel aan een excellentietraject.

De oprichting van de Erasmus Honours Academy heeft eraan bijgedragen dat de universiteit een van de prestatieafspraken, meer studenten in een excellentietraject, heeft gehaald. Beeld: Ronald van den Heerik

Alle universiteiten en hogescholen maakten in 2012 afspraken met het ministerie over onderwerpen als studierendement, onderwijskwaliteit en overhead. 7 procent van de financiering van de hogeronderwijsinstellingen was afhankelijk van het nakomen van de zogeheten prestatieafspraken. Vorige week besloot minister Bussemaker dat alle universiteiten een positief oordeel kregen.

Hieronder lees je welke afspraken de Erasmus Universiteit met het ministerie maakte en of de in 2012 gestelde ambities gehaald zijn.

 

Prestatieafspraken
Create bar charts

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.