IMG_7937-1024×6831

Een compleet uitverkochte Eurekaweek, een verregende ouverture maar schitterend weer op de woensdag en donderdag. 2800 deelnemers maakten van 17 tot 20 augustus met de stad, het studentenleven en de campus. In dit dossier kun je nog eens teruglezen en zien hoe mooi het was!

De Eurekaweek is sinds de jaren ’70 nooit zo groot geweest.

Maandag

De regen, die op de openingsdag maar bleef vallen, kon niet verhinderen dat de traditionele opening in De Doelen een spektakel werd, al moest er hier en daar een emmertje aan te pas komen om het lekkende dak het hoofd te bieden.

Dinsdag

De City & Port tour stond dinsdag op het programma. Sommige groepjes waagden de oversteek naar Rotterdam-Zuid, waar onder andere De Rotterdam en de Holland-Amerikalijn te bewonderen zijn. ’s Avonds was er uiteraard de traditionele biercantus.

Woensdag

Op woensdag werd het weer nog beter. Eerstejaars overspoelden de Informatiemarkt bij de Oude Plantage. Erasmus Magazine produceerde, schreef, printte en verspreidde de instantkrant Eurekacourant in een oplage van 450.

Donderdag

Uitbrakken van alle feestjes, of toch nog een leuk spelletje doen of een lesje salsa. Het zonovergoten Down to Earth festival in het Museumpark was de ideale manier om bij te komen van een week lang feest, of op een van de vele zitzakken in slaap te vallen tegen dat leuke Eurekagroepsgenootje. EM’s verslaggeefster Carmen Wijnen peilde voorzichtig of het nog een beetje ging..