Tachtig fusten bier van vijftig liter elk en 2800 aankomende studenten, dat kan maar een ding betekenen: de traditionele biercantus op dinsdagavond. Op muziek verzorgd door het ‘cantoraat’ zong de meute mee op klassiekers van Queen, Neil Diamond, Marco Borsato en The Backstreet Boys.

Loko Toko Picture Show
Voor de zeventienjarigen die niet mochten drinken en liever iets anders wilden doen, organiseerde SG Erasmus de Loko Toko Picture Show in het Erasmus Paviljoen. De improvisatiecomedy van het trio bleek – afgaand op het bulderend gelach – een succes.

Limonade en water
Het viel daarom niet mee om tijdens de biercantus in de hal van het M-gebouw minderjarige studenten te spotten (te herkennen aan een oranjekleurig polsbandje), al waren er wel een paar. “We verkopen ook limonade en water”, vertelt Maret Stuij, aankomend bestuurslid bij Campuscafé In de Smitse. “Er wordt bij binnenkomst ook gecontroleerd en hier aan de bar controleren we ook heel streng.” Terwijl er – alweer – een fust opraakt en het bier alle kanten opspuit, praat Stuij onverstoorbaar verder. “Het wordt een mooie avond; we verwachten dat er minstens zeventig fusten op gaan.”

Polonaise

Dat moet gelukt zijn, afgaand op de grote hoeveelheid bier die de dorstige kelen nimmer heeft bereikt en aan het eind van het festijn op de vloer ligt. De vloer plakt daardoor enorm maar dat deert niemand. Want iedereen is te druk met zingen, dansen, flirten, hossen en – hoe kan het ook anders – het lopen van de polonaise.