De dag na het protest gingen de palen niet weg. Nu blijkt dat de universiteit ze voor langere tijd wil inzetten.

Dode hoeken

mobiele camera unit campus Tinbergen Plaza cameratoezicht foto Elmer Smaling
Ook op Tinbergen Plaza staat een camerapaal. Beeld door: Elmer Smaling

In de Universiteitsraad van dinsdag vertelde collegevoorzitter Ed Brinksma dat het bestaande cameratoezicht op campus Woudestein gebrekkig is. De camera’s hebben bijvoorbeeld niet vastgelegd wie er graffiti heeft gespoten op de buitenmuur van de Starbucks, zei Brinksma.

Een andere reden voor de extra camera’s zijn de recente inbraken bij het Erasmus Paviljoen en het P-gebouw. Een woordvoerder van de universiteit laat weten dat er een onderzoek loopt naar de vraag of de huidige vaste camera’s nog voldoen. Daarbij wordt ook gekeken of er meer permanente camera’s nodig zijn om ‘dode hoeken’ af te dekken.

Zeven dagen bewaard

De camera-units vullen (een deel van) die dode hoeken tijdelijk op. Ze zullen mimimaal tot half juni blijven en staan 24 uur per dag aan. Ze worden conform het universitaire camerareglement gebruikt voor het beschermen van de veiligheid van medewerkers, studenten en bezoekers en van de eigendommen van de universiteit. De beelden worden na zeven dagen verwijderd, tenzij ze nodig zijn voor nader onderzoek. In dat geval worden ze bekeken door de eigen beveiligingsdienst.

De Universiteitsraad heeft volgens het camerareglement instemmingsrecht op het plaatsen van camera’s, dat is echter bij deze units niet gebeurd. Wel zit er een vertegenwoordiger van de raad in het crisisoverleg. Zodoende is de raad toch vertegenwoordigd geweest bij deze ‘ad-hocbeslissing’, laat de woordvoerder weten.

Inbraak foto_4

Lees meer

Opnieuw inbraak op Woudestein, P-gebouw hele ochtend dicht

Door een inbraak in het P-gebouw waren de ruimtes daar de hele ochtend afgesloten. Om 8…

Al één reactie — discussieer mee!