Vorige week maandag konden de studenten hun verenigingskamers in het P-gebouw niet in. Het hele gebouw bleek afgesloten vanwege een inbraak. ’s Middags kregen de verenigingen een mailtje van de universiteit. “Daarin stond dat we moesten onderzoeken of we spullen kwijt waren en zo ja, dan werden we geadviseerd om een aangifte te doen bij de politie”, vertelt voorzitter Wouter ’t Hart van studentenconsultancybureau UniPartners. Bij de vereniging werden een draadloze speaker en een camera gestolen. Bij elkaar zijn ze rond de 500 euro waard, schat ’t Hart.

Ook het kantoor van beleggersvereniging B&R Beurs was doelwit van de inbraak. Bij die vereniging waren laptops en een speaker verdwenen. Net zoals UniPartners heeft het bestuur van B&R Beurs aangifte gedaan.

Inbraak foto_4

Lees meer

Opnieuw inbraak op Woudestein, P-gebouw hele ochtend dicht

Door een inbraak in het P-gebouw waren de ruimtes daar de hele ochtend afgesloten. Om 8…

Extra slot aan het raam

De studenten gaan er vanuit dat de daders via de ramen naar binnen zijn geklommen. “Er is geen officiële informatie hoe de daders precies hebben ingebroken”, vertelt voorzitter Luc Boender van B&R Beurs. “Maar de ramen stonden open toen we maandagochtend binnenkwamen.” Sinds maandag is er bovendien een extra slot op het raam gezet door de universiteit.

Hebben de studentenverenigingen zelf maatregelen genomen na het incident? “Niet echt, maar aan het einde van de dag wordt er wel goed gekeken wat voor spullen je laat liggen”, zegt Boender.

Vaker gejat op de campus

In de e-mail naar de studentenverenigingen informeert de universiteit dat de inbraak vorige week zondagavond tussen 22.40 uur en 0.30 uur plaatsvond. In totaal zijn er negen ruimtes opengebroken. Volgens een woordvoerder van de universiteit kan ze verder geen informatie verstrekken vanwege een lopend onderzoek. Ook over eventuele aangescherpte veiligheidsmaatregelen doet ze geen uitspraak.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er op de campus is ingebroken. Begin dit jaar werd er 16.000 euro aan audio- en videomateriaal gestolen uit het Paviljoen.