De verdieping was tot en met het begin van de middag afgesloten. Het P-gebouw huist veel kantoorruimtes van studieverenigingen. “We moesten vanmorgen alles cancelen. Echt vervelend”, vertelt een bestuurslid van het Erasmus Student Network.

De universiteit heeft inmiddels aangifte gedaan en een onderzoek loopt. “Er zijn nog geen verdachten aangehouden. In het belang van het onderzoek kunnen we geen inhoudelijke vragen beantwoorden”, zegt politiewoordvoerder Esha Gowricharn. “Wel vragen we aan getuigen om zich te melden als ze meer informatie hebben.”

Inbraak foto_1
Het P-gebouw is de hele ochtend na de inbraak nog dicht door het politie-onderzoek.

“We zijn uiteraard geschrokken van de inbraak en vinden het vervelend dat het gebouw enige tijd niet toegankelijk was, maar we zijn blij dat de politie snel ter plaatse was en onderzoek doet”, vertelt EUR-woordvoerder Lydia Datema. De beveiliging, die de hele ochtend de wacht voor houdt voor de trap naar het P-gebouw, wil geen vragen beantwoorden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er op de campus is ingebroken. Begin dit jaar is er 16.000 euro aan audio- en videomateriaal uit het Paviljoen gestolen.

Schermafbeelding 2024-03-12 om 16.09.45

Lees meer

16.000 euro aan spullen gejat uit Paviljoen: ‘Inbrekers zijn brutaal geweest’

Terwijl de universiteit nog in volle gang was, hebben twee mannen op woensdag 31 januari…

Lees één reactie