We sommen de vijf finalisten nog eens op in alfabetische volgorde. Deze vijf, waaronder één duo, zijn uit de inzendingen geselecteerd door onze jury.

Op de dag na de schietpartij zagen Fleur en Emma dat veel eerstejaars niet terug durfden te gaan naar het Erasmus MC. De studenten waren net een paar weken begonnen met hun studie toen de aanslag gebeurde in het Onderwijscentrum. Fleur en Emma kwamen met het idee om een buddyprogramma te starten voor de mensen die het moeilijk hadden. Meer dan tweehonderd ouderejaars meldden zich aan om een buddy te worden, veel meer dan nodig was.

Fleur Wilbrink Emma Verheggen_buddy programma Erasmus MC_student of the year 2024_ SOTY2024_ candidate genomineerde_Tyna Le

Lees meer

Fleur en Emma helpen eerstejaars studenten na de schietpartij in het Erasmus MC

Fleur Wilbrink en Emma Verheggen zijn finalist in de Student van het Jaar-verkiezing. Dat…

Nadat Mahika had gezien hoe kinderen in Myanmar onder de armoedegrens leven, brachten haar onvermoeibare initiatieven om deze kinderen onderwijskansen te bieden haar ertoe een opleiding Management of International Social Challenges te volgen. Haar passie voor – en vermogen tot – het realiseren van verandering geeft haar hoop in het bieden van kwaliteitsonderwijs aan kinderen.

Mahika Bisht Mohanan_student of the year 2024_ SOTY2024_ candidate genomineerde_Tyna Le

Lees meer

Mahika zet zich in voor onderwijs aan minderbedeelde jongeren

Nadat Mahika had gezien hoe kinderen in Myanmar onder de armoedegrens leven, brachten…

Mohammed is genomineerd vanwege zijn inzet voor Palestina: hij zamelt geld in, regelt studiebeurzen voor Palestijnse studenten, organiseert gesprekken en creëert bewustwording over wat er in zijn land gebeurt. En dat allemaal doet hij naast zijn studie Geneeskunde.

Mohammed Shamallakh_2_student of the year 2024_ SOTY2024_ candidate genomineerde_Tyna Le

Lees meer

Mohammed zet zich in voor Palestina: ‘Ik kan geen normaal leven leiden zolang mijn dierbaren worden vermoord’

Student Mohammed Shamallakh (27) wordt genomineerd als Student van het Jaar vanwege zijn…

Selda heeft zich het laatste jaar ontpopt tot aanspreekpunt voor eerstegeneratiestudenten. Selda was zelf de eerste uit haar familie die naar de universiteit ging. Uit eigen ervaring leerde ze dat het eenzaam kan zijn voor deze groep op de universiteit, een netwerk ontbreekt vaak. Daarom heeft ze een succesvol alumni-evenement georganiseerd, speciaal voor eerstegeneratiestudenten.

Selda Sahin_student of the year 2024_ SOTY2024_ candidate genomineerde_Tyna Le

Lees meer

Selda is een aanspreekpunt voor vele studenten: ‘Ik wil echt dat een student zich niet eenzaam voelt’

Selda Şahin is finalist in de Student van het Jaar-verkiezing. Dat is niet per se iemand…

Yasmine is genomineerd voor Student van het Jaar vanwege haar inzet tegen kansenongelijkheid en haar positieve bijdrage aan de samenleving. Samen met haar zelfopgerichte stichting An-Nahl zet zij zich in voor weeskinderen en kinderen die gevlucht zijn. Yasmine laat zien dat elke kleine stap je dichter bij je doel laat komen, zolang je maar blijft geloven in jezelf.

Yasmine Haggui_student of the year 2024_ SOTY2024_ candidate genomineerde_Tyna Le

Lees meer

Yasmine: ‘We hebben allemaal de kracht om het goede te doen’

Yasmine Haggui (20) is genomineerd voor Student van het Jaar vanwege haar inzet tegen…

Stemmen voor de Student van het Jaar 2024 is niet meer mogelijk.

Waarom vroegen we om jouw e-mailadres? Dat helpt ons om te kijken of het stemmen eerlijk verloopt. Je gegevens worden na de verkiezing weer verwijderd.

De online stemmen tellen voor een deel mee. Op 29 mei, tijdens de liveshow vindt nog een stemronde plaats. Je kunt je hier opgeven om daarbij te zijn. De vijf juryleden zullen vooraf ook een stem uitbrengen.

Wie de Student van het Jaar is, wordt bekend tijdens de liveshow in het Paviljoen op 29 mei.