Richard Carlebur en Simone Pouw Alumni borrel 2023_Tara Lewis
Richard Carlebur en Simone Pouw. Beeld door: Tara Lewis

Richard Carlebur (33) lepelt in de gang gestaag een kom erwtensoep op, terwijl hij kletst met Simone Pouw, communicatiemedewerker bij alumnirelaties. “Simone had een verwelkomende blik, zo raakten we aan de praat.” De alumnus van Filosofie is alleen gekomen, maar verwacht bekenden tegen het lijft te lopen én nieuwe kennissen op te doen. “Dat worden misschien wel vrienden voor het leven.”

Hollands dansen

Als gemeenteraadslid in Barendrecht moet hij regelmatig netwerken en borrelen. “Van nature ben ik een introvert en timide persoon. Meestal weet je bij een eerste blik of er een klik is. En zo niet, dan ga je even een deurtje verder.” Tijdens het werk als raadslid komt zijn studie nog steeds van pas. “Ik moet veel lezen, puzzelen met woorden.” Of hij er nog weleens een quote van Hegel tegenaan gooit in de raadszaal? “Dat heb ik in het begin wel gedaan, maar daar kreeg ik eigenlijk alleen maar glazige blikken als reactie op.”

Ard van Kooten Alumni borrel 2023_Tara lewis
Ard van Kooten naast een kerstkraam. Beeld door: Tara Lewis

Twee jongens die zich net hebben aangemeld lopen langs. Eentje zegt: “Naamstickertjes erbij, wat wil je nog meer?” Binnen in de zaal is Sue Martin, directeur alumnirelaties, aan haar welkomstspeech begonnen. Ze vertelt over de kracht van gemeenschap. “Dat drijft mij.” Ze moedigt de aanwezigen aan vooral een praatje te maken met haar personeel, om te horen wat het alumni office voor hen kan betekenen (of andersom). “Er kan ook worden gedanst als je daar zin in hebt.” Ze nodigt mensen uit een demonstratie van ‘Hollands dansen’ te geven, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven.

Veel eten

Verder is er vooral eten, veel eten. Oliebollen, appelbeignets, poffertjes, boerenkoolstamppot, hutspot, bitterballen, hotdogs én eerdergenoemde erwtensoep. In kerstmarktkraampjes wordt dit ‘Hollandse seizoenseten’ uitgedeeld. Dit alles zit, inclusief glühwein en warme chocomel én een open bar, inbegrepen in het kaartje van 15 euro.

In een hoekje naast de poffertjeskraam prikt Ard van Kooten (studeerde rechten en MBA, 33) net zijn laatste poffertjes weg. “Ik had trek in iets zoets en ik vind het een beetje aso om dan binnen in de zaal poffertjes te gaan staan eten.”

Dak eraf

De laatste keer dat Ard door Erasmus Magazine is geïnterviewd was in 2012. “Ik was toen voorzitter van de Smitse en dat ging over de ontvoering van Beertje Spoorloos.” Hij hoopt nog bekenden tegen te komen. “Ik heb netwerken altijd leuk gevonden. Je weet nooit wat je nog eens kunt hebben aan iemand die je hebt gesproken. Het heeft mij in ieder geval geholpen om me te verbreden. Als je alleen maar in je eigen werkveld zit is de kans groot dat je daarin blijft hangen.”

Zijn verwachtingen van vanavond? “Het dak gaat eraf. Maar nee, ik ben niet van plan om te dansen, denk niet dat ik tot zo laat blijf. Hollands dansen is denk ik een beetje stijfjes, op de plek?” Hij gaat de zaal weer in: “Even een rondje lopen.”

Fabulous

Callie Weber en Ayaz Ahmad Alumni borrel 2023_Tara Lewis
Callie Weber en Ayaz Ahmad. Beeld door: Tara Lewis

Bij de bar trekken studiegenoten Callie Weber (MBA, 27) en Ayaz Ahmad (MBA, 30) net een flesje fris open. Er waren nog twintig kaartjes over voor vanavond en die zijn weggegeven aan studenten. Ayaz heeft een duidelijk doel voor ogen: “Interactie, kennis vergaren, mijn netwerk ontwikkelen. Verder hoopt hij dat alumni tips hebben om het moeilijke MBA-programma te doorlopen. Callie hoopt al borrelend een ‘andere kant’ van alumni te zien. “Een leukere kant.” Ze hebben al zo’n vijf mensen gesproken, Ahmed heeft al dingen geleerd over financiële technologie.

Callie is van plan om in Nederland te blijven, dus ze hoopt wat te weten te komen over mogelijke banen. Ayaz is er nog niet over uit. “Al ben ik wel dol op het prachtige landschap en het klimaat. Die heerlijke kou en vooral die harde wind. Die doet me echt denken aan India. Hoog in de Himalaya waait het ook zo hard, it pumps me up.” De dj draait Hot Chocolate met Every 1’s a Winner. “Dit zou mijn playlist kunnen zijn!” Toch is hij zéker niet van plan te dansen. “Ik denk dat mensen zelfmoord plegen als ik ga dansen. Ik ben wel goed in klassieke Indiase dans, maar daar zitten deze kleren te strak voor.” Callie laat weifelend de langskomende hutspot met vegaworst aan zich voorbijgaan. “Maar al dat vegetarische eten is fabulous!”

Sjans bij de sjoelbak

Nancy Tulner Alumni borrel 2023_Tara Lewis
Nancy Tulner. Beeld door: Tara Lewis

Nancy Tulner (54) piept er ondertussen alweer tussenuit. De medewerker bij alumnirelaties denkt dat het volgend jaar nog wel een stuk drukker kan. Er zijn vanavond zo’n 180 mensen, waarvan de helft ongeveer van de RSM komt. Ze wijst de grotendeels lege gang in. “Hier kunnen makkelijk nog 200 mensen bij, lekker bovenop elkaar.”

Bij de afdeling Hollandse spelletjes doen twee stelletjes (twee docenten Psychologie, plus aanhang) een potje Jenga. Ze dénken dat veel alumni komen om te flirten of een partner te zoeken. Wouter Loerts, die in 2021 afstudeerde bij de ESE: “Ik zag veel nieuwsgierige vrouwen naar me kijken.” Julia Baur (alumna Psychologie): “Daar is dit ook wel een goed evenement voor.” Haar collega Judith Sabelis (ook alumna Psychologie): “Hé, de sjoelbak is vrij.”

Wouter Loerts, Julia Baur, Jeremy Sabelis, Judith Sabelis Alumni borrel 2023_Tara Lewis
Alumni Wouter Loerts, Julia Baur, Jeremy Sabelis en Judith Sabelis doen een potje Jenga. Beeld door: Tara Lewis

Binnen is de dansvloer nog steeds leeg. De dj hoopt desalniettemin dat er nog wel gedanst gaat worden. “Ik ben denk ik iets te vroeg begonnen met échte dansmuziek, mensen hebben eerst nog een paar drankjes nodig.” Als hij wanhopig is, heeft hij altijd nog de Macarena achter de hand. “Als ze daar niet op dansen, dan weet ik het niet meer.”

erasmus esports gamen – tara lewis

Lees meer

‘Bij Erasmus Esports mag je foutjes maken, ook tijdens een spelletje’

Competitie is bijzaak bij de e-sportsvereniging, waar gezelligheid en sfeer de soms…