Het bestuur van de universiteit had maandag tijdens de bezetting van het Sandersgebouw al laten weten in gesprek te willen met de actievoerders. De eisen van de tientallen studenten en medewerkers gingen over samenwerkingen met de fossiele industrie, meer duidelijkheid voor medewerkers met tijdelijke contracten, de toegankelijkheid van het onderwijs en de hoge studieschulden bij studenten. OccupyEUR verwachtte het College van Bestuur (CvB) aan het begin van de maandagavond. Het CvB kwam niet, de politie wel om de bezetting te beëindigen.

OccupyEUR Enkele minuten voor de ontruiming was men nog volop bezig met avondeten.

Lees meer

‘Ik hoopte dat het CvB zou komen praten met de actievoerders, onder het genot van wat soep’

De studenten en medewerkers van OccupyEUR waren rustig tijdens hun bezetting van het…

In een mail nodigde het college OccupyEUR uit om met een ‘afvaardiging’ langs te komen voor een gesprek. De drie tot vijf genodigden moeten wel een connectie hebben met de Erasmus Universiteit. “We willen ons in dit gesprek concentreren op de urgentie van de klimaatproblematiek en de energietransitie”, schrijven collegevoorzitter Ed Brinksma en vicevoorzitter Ellen van Schoten.

OccupyEUR slaat het aanbod af om twee redenen. De protestgroep zegt een beweging te zijn zonder leiders of vertegenwoordigers en wil dat iedereen welkom is. Daarnaast zijn veel studenten niet bereid om nu in gesprek te gaan. “Zoals het CvB zich kan voorstellen, zijn er weinig studenten die om de tafel willen zitten met de mensen die twee dagen geleden de Mobiele Eenheid op hen hebben afgestuurd tijdens een vreedzame demonstratie”, schrijft de actiebeweging.

Een actievoerder wordt naar buiten geleid door de politie.

Lees meer

‘Het CvB kiest voor geweld tegen studenten: wat leert dat ons?’

“Een grove schending van het demonstratierecht van studenten en medewerkers”, zo…

Lees één reactie