Het College van Bestuur (CvB) wil de dialoog aangaan met de actievoerders in het Sandersgebouw, zo liet het universiteitsbestuur maandagochtend weten. OccupyEUR, de groep studenten en medewerkers die het gebouw heeft bezet, is daartoe bereid en heeft een voorstel gedaan voor een gesprek. Hoe laat dat gesprek plaatsvindt, is nog niet zeker. Het lijkt erop dat het gesprek tussen zes en half zeven zal zijn, zo laten activisten aan EM weten. De universiteit wil dat, ondanks meerdere verzoeken, niet bevestigen.

Inmiddels zijn er ongeveer zeventig mensen aanwezig bij de actie in het Sandersgebouw, de meerderheid van hen studeert aan de Erasmus Universiteit. De actievoerders organiseren lezingen en workshops. Eerder vandaag sprak Willem Schinkel, hoogleraar Sociale theorie, de groep toe. Hij moedigde ze aan om kritisch te zijn op de universiteit. Ook is er een teach-in van wetenschappers Zouhair Hammana en Irene van Oorschot, over racisme en klimaat.

bezetting sandersgebouw 28-11 Wouter Sterrenburg

Lees meer

Activisten bezetten Sandersgebouw Erasmus Universiteit

Zo'n veertig mensen hebben maandagochtend het Sandersgebouw op campus Woudestein bezet.…

Erasmusgebouw niet toegankelijk

Het Erasmusgebouw, waar onder andere het CvB zit, werd eerder vandaag gesloten. Niemand mocht rond één uur vanmiddag het gebouw in. Waarom is niet helemaal duidelijk. “Dat is gezien de huidige situatie even het handigst”, laat een persvoorlichter van de universiteit weten. Er zijn wel nog mensen aan het werk in het gebouw. Op dit moment kunnen medewerkers op vertoon van hun pas weer het gebouw in.

Een groep RSM-studenten staat maandagmiddag rond kwart voor drie tevergeefs voor de deur van het Erasmusgebouw voor hun college Financial modelling. Het college blijkt niet door te gaan in de aula. Hen is verteld dat dat vanwege de bezetting van het Sandersgebouw is. Ze moeten het college nu online volgen.

Eind vorige week waren er al extra veiligheidsmaatregelen in het Erasmusgebouw. Sinds donderdag controleerden beveiligers studentenkaarten en medewerkerspassen.