De liveblog in het kort:

  • Bouwvakkers klussen door
  • Virtuele lessen bij Erasmus Sport
  • EUR roept studenten terug
  • Uitwisselingsstudenten mogen huurcontracten SSH eerder ontbinden

Erasmus TV morgen in het teken van Erasmus MC

17:42 – De live-uitzending van Erasmus TV morgenochtend om 9 uur staat in het teken van Erasmus MC. Walter van den Broek, onderwijsdirecteur van de Geneeskunde-studie, praat ons bij over de bijzonder situatie van geneeskundestudenten. Rutger Engels, de rector magnificus van de Erasmus Universiteit, zal aanwezig zijn met een update vanuit het College van Bestuur.

Zojuist kreeg het personeel van het Erasmus MC een hart onder de riem gestoken door de koning: “Koning Willem-Alexander heeft mij verzocht om namens hem aan jullie allen te laten weten dat hij met ons meeleeft en enorm veel waardering heeft voor de inzet van jullie allemaal, of jullie nu op de IC, SEH, verpleegafdelingen of OK werken of op andere manieren ondersteuning bieden”, schrijft bestuursvoorzitter Ernst Kuipers.

Bron: twitter.com

Veel studenten zonder inkomen door corona

16:47 – Veel studenten verliezen hun bijbaan door de coronacrisis: ze werken in de horeca of hebben ergens een nulurencontract. Sommigen zijn al ontslagen, anderen worden gewoon niet opgeroepen, zegt de Landelijke Studentenvakbond.

de stoep cafe kroegrecensie foto amber leijen (8)

Lees meer

Veel studenten zonder inkomen door corona

Uitzendwerk gaat niet door, de horeca ligt op zijn gat en sommigen zijn zelfs al…

Hoe corona-proof is een studentenhuis?

Studentenhuis-875×656

Lees meer

Is het studentenhuis corona-proof?

'Een keer extra de keuken schoonmaken kan over het algemeen geen kwaad'

16:42 – Huisfeestjes kun je beter niet meer geven en het is ook geen goed idee om met zijn vijven op de tweezitsbank een film te kijken. Studenten moeten in deze crisis hun gezond verstand gebruiken, schrijft het Hoger Onderwijs Persbureau.

Bouwvakkers klussen door

15:55 – Bericht van een nagenoeg lege campus: de jongens van de bouw bestraten gewoon door. “Als er brand uitbreekt – en dat kan nog gewoon in tijden van corona – moet de brandweer er wel langs kunnen.” Ze geven de lezer en passant nog een Cruijffiaanse wijsheid mee over angsten rondom het virus. “Als je nu al bang bent terwijl je het nog niet hebt, dan heb je twee keer last van het virus. Ik word wel bang als ik het heb.”

bouwvakkers corona

Lees meer

Bouwvakkers bestraten rondom Erasmus Sport: ‘Het moet zo snel mogelijk af’

Bericht van een nagenoeg lege campus: de jongens van de bouw bestraten gewoon door.…

Bericht uit de Universiteitsraad

15:44 – Universiteitsraadsvoorzitter Hans van den Berg geeft een update over de Uraad.

Our University Council Chair Hans van den Berg returns with some important and updates after meetings with the EUR Executive Board on Tuesday: Please refer to to the following links for more updates on the Corona Virus concerning EUR: https://www.eur.nl/en/news-calendar/dossiers/corona/erasmus-tv

Geplaatst door Erasmus University Council op Woensdag 18 maart 2020
Bron: www.facebook.com

Virtuele lessen van Erasmus Sport: #esstayshome

Erasmus Sport online corona

14:53 – Het Erasmus Sport centrum heeft een oplossing gevonden voor alle thuiszittende sporters: virtuele lessen onder de hashtag #esstayshome. Op de facebookpagina van Erasmus Sport zullen de komende tijd video’s verschijnen van verschillende sport-instructeurs.

“Groepslessen volgen is nog nooit zo makkelijk geweest”, schrijft Erasmus Sport op haar facebookpagina. “Je kunt dit helemaal alleen doen, op die manier is er geen enkele kans dat je zelf besmet wordt met het coronavirus terwijl je je oefeningen doet.

Het is ook mogelijk om zelf video’s in te zenden. Erasmus Sport zal de kwaliteit beoordelen en als het goed genoeg is, zullen ze de video plaatsen op de pagina. De eerste les staat online: 10 minuten Zumba van Samira.

EUR roept studenten terug uit het buitenland

screenshot_erasmustv 3_woensdag

Lees meer

Erasmus TV: EUR roept studenten terug uit het buitenland

De universiteit is bereid de studenten financieel tegemoet te komen als ze extra kosten…

13:29 – Studenten van de universiteit die op uitwisseling of op stage zijn in het buitenland, zijn opgeroepen om naar huis te komen. “We kunnen niemand verplichten om terug te komen”, vertelt Rose Korver van International Office.

Aan studenten wordt gevraagd om schriftelijk te reageren op de oproep. De universiteit is bereid de studenten financieel tegemoet te komen als ze extra kosten maken voor hun terugreis die niet door de verzekering worden vergoed.

Uitwisselingsstudenten mogen huurcontracten bij SSH eerder ontbinden

12:35 – Studenten uit het buitenland die korter dan een jaar in Nederland verblijven en huren bij studentenhuisvester SSH, mogen van de universiteit hun contract per direct opzeggen. Normaalgesproken zou hun contract doorlopen tot en met augustus. SSH verhuurt onder andere kamers in het Hattagebouw op campus Woudestein.

Hattagebouw Milena

Lees meer

Uitwisselingsstudenten mogen huurcontract eerder ontbinden

De meeste studenten in bijvoorbeeld Hatta zitten vast aan een contract tot en met…

De Erasmus TV aflevering van vandaag over internationale studenten staat online!

Bron: www.youtube.com

'Microsoft Teams' beschikbaar voor online onderwijs en samenwerken

10:46 – De universiteit heeft – omdat iedereen zoveel mogelijk thuis zit – voor al haar medewerkers en studenten een speciale ’tool’ voor online onderwijs beschikbaar gesteld: Microsoft Teams. “Een veilige oplossing voor online onderwijs, vergaderen en chat. Ga er vooral mee aan de slag”, laat de Dienst IT weten in een intern bericht. Met Microsoft Teams is het mogelijk om te chatten, vergaderen en bellen op afstand.

Voor trainingen is geen tijd, zegt de Dienst IT. Via MyEUR is informatie beschikbaar over de werking van ‘Teams’. Vragen kunnen gesteld worden aan het servicedesk en Teams is te vinden door in te loggen met je ERNA-account op portal.office.com. Als je ingelogt bent, kun je klikken op het Teams icoontje en kun je aan de slag.

Extra zorgen vanwege een zwangerschap

9:38 – Wat betekent de corona-epidemie voor docenten en onderzoekers? Zijn ze in staat om vanuit huis te werken en gaan alle colleges wel door? Etienne Augé maakt zich niet zo’n zorgen, maar wel een beetje over de zwangerschap van zijn vrouw.

etienne auge boekenkast selfie

Lees meer

Mediawetenschapper Etienne Augé: ‘We maken ons wel extra zorgen door de zwangerschap’

Wat betekent de corona-epidemie voor docenten en onderzoekers? Zijn ze in staat om vanuit…

Erasmus TV live: internationale studenten

vlcsnap-2020-03-17-13h46m46s538

9:00 – De eerste live-uitzending van Erasmus TV startte om 9:00 vanochtend. Rose Korver van het International Office schoof samen met Hans Smits (voorzitter van het College van Bestuur) aan bij presentator Tessa Hofland  om alle vragen van internationale studenten te beantwoorden. De aflevering is later vandaag terug te kijken.

Erasmus MC Covid Onderwijs Response Team

08:47 – Het crisisteam onderwijs van het Erasmus MC kwam dinsdag voor het laatst bijeen. De medische faculteit was vorige week de eerste die besloot het fysieke onderwijs en de tentamens te staken.

Vanochtend kwam het Crisisteam Onderwijs o.l.v. prodecaan Maarten Frens (of zoals hij het team inmiddels herdoopt heeft:...

Posted by Opleiding Geneeskunde Erasmus MC on Tuesday, March 17, 2020
Bron: www.facebook.com

Gisteren

08:37 – Even een korte terugblik op gisteren:

  • Topdrukte bij het Erasmus Student Service Center
  • Wat gebeurt er met bibliotheekboeken die je thuis hebt liggen?
  • Het EUC vond razendsnel een oplossing voor de 22 tentamens die deze week gepland staan
coronavirus verlaten campus mondkapje

Lees meer

Liveblog dinsdag: Digitale tentamens, BSA en tennissen

Welkom op dit liveblog. Ik ben Elmer Smaling, redacteur van Erasmus Magazine en in dit…

Bindend studieadvies?

08:22 – De universiteit overlegt over aanpassingen aan het bindend studieadvies. Een vrije doorgang naar het volgende studiejaar lijkt rector Rutger Engels niet logisch. Hij gaf aan te snappen dat het al dan niet halen van het voor het BSA benodigde aantal punten voor extra stress kan zorgen bij studenten. “Daar moeten we in deze extreme omstandigheden een oplossing voor zoeken.” Vermoedelijk wordt vrijdag duidelijk hoe de universiteit wil beoordelen welke studenten door kunnen naar het tweede studiejaar.

Bron: youtu.be
Lees één reactie