Studenten van de universiteit die op uitwisseling of op stage zijn in het buitenland, zijn opgeroepen om naar huis te komen. “We kunnen niemand verplichten om terug te komen”, vertelt Rose Korver van International Office. Aan studenten wordt gevraagd om schriftelijk te reageren op de oproep. “We hopen zo bij te kunnen houden wie ook daadwerkelijk terugkomt.”

De universiteit zal de studenten compenseren als de verzekering de extra kosten voor de terugreis niet wil vergoeden, belooft voorzitter van het College van Bestuur, Hans Smits. Een advies voor internationale studenten die nu aan de EUR studeren over een eventuele terugreis naar het herkomstland, heeft het bestuur nog niet. Dat hopen ze morgen te hebben na een gesprek met alle decanen.

Hattagebouw Milena

Lees meer

Uitwisselingsstudenten mogen huurcontract eerder ontbinden

De meeste studenten in bijvoorbeeld Hatta zitten vast aan een contract tot en met…

studio foto rutger, hans en tessa 4

Onderdeel van de Special

Erasmus TV

Iedere  donderdag live om 9 uur ’s ochtends. Doe mee aan de watch party op…