Door de voorgenomen renovatie van het Tinbergengebouw moest de ESE in maart vorig jaar verhuizen. De meeste medewerkers gingen naar het E-gebouw, maar de capaciteitsgroep Toegepaste Economie en de decaan moesten naar het N-gebouw. Hun nieuwe onderkomen bleek geen fijne werkplek. “Het N-gebouw is zo verouderd, er moest heel veel aan gebeuren om het op het gewenste niveau te krijgen”, vertelt directeur bedrijfsvoering Sarah Wilton. “Het is bijvoorbeeld lastig schoon te houden en de ramen sluiten niet goed.”

In het N-gebouw kampt de faculteit onder andere met lekkages en geluidsoverlast. “Bij regen ontstonden gevaarlijke situaties door wateroverlast in de buurt van apparatuur. Het was ook heel gehorig. In de zomer moesten we het raam open doen, want anders werd het te warm. Maar als er lessen zijn bij de Erasmus Sport, dan was dat duidelijk te horen”, aldus Wilton. Ook de luchtkwaliteit was een probleem, daar is zelfs onderzoek naar gedaan. “Objectief is er niets aan de hand met de luchtkwaliteit”, zegt Wilton. “Maar het is zo moeilijk om bijvoorbeeld de juiste temperatuur te krijgen, het is er altijd te koud óf te warm.”

Ook de studieverenigingen MAEUR en FSR klaagden over hun nieuwe bestuurskamers in het N-gebouw. Zij hebben het N-gebouw inmiddels verruild voor locaties in het H- en G-gebouw. Wat er hierna gaat gebeuren met het N-gebouw wordt volgens een woordvoerder van de universiteit pas later dit jaar duidelijk.

Kamers delen

In het Mandevillegebouw krijgt Toegepaste Economie een mooie etage, maar moeten de medewerkers wel compromissen sluiten. Op die verdieping zijn namelijk alleen maar grote kamers waar drie mensen in passen. “Daar hebben we veel discussie over gehad”, vertelt Wilton. Je kamer moeten delen met een collega is iets nieuws voor het overgrote deel van de wetenschappelijke staf van de faculteit. “Niemand krijgt een eigen kamer. Ook hoogleraren moeten kamers delen”, vervolgt ze. “Dus we moeten nog kijken hoe we de werkdagen kunnen indelen, met flexibiliteit zoals thuiswerken. Sommige mensen werken toch al dagelijks samen, dus het is ook handig om bij elkaar te zitten.”

Terug naar het Tinbergengebouw

De ESE is ‘heel blij met de verhuizing’, maar het liefst keert de faculteit terug naar het Tinbergengebouw zodra de renovatie klaar is. “Maar wel met z’n allen”, voegt Wilton eraan toe. Wanneer dat precies gaat gebeuren is niet duidelijk. Nadat de aanbesteding voor de renovatie vorig jaar mislukte, is het project tijdelijk stopgezet. Vooralsnog, zo laat een woordvoerder van de universiteit weten, is het voornemen dat het Tinbergengebouw eind 2024 is gerenoveerd.

tinbergen-gebouw-renovatie-cepezed-architect-artist-impression-1

Lees meer

Renovatie Tinbergengebouw half jaar vertraagd door mislukte aanbesteding

De overspannen aannemersmarkt leidde ertoe dat geen enkele aannemer bereid was de klus te…