De aanbestedingsprocedure voor de renovatie eindigde op 26 november, maar geen enkele aannemer was bereid of kon de werkzaamheden verrichten voor het beoogde budget. Door de aantrekkende economie zijn de prijzen van bouwprojecten enorm gestegen. Bovendien zijn aanbestedingen voor veel aannemers niet aantrekkelijk door de bijbehorende rompslomp.

Nu de aanbesteding mislukt is, mag de universiteit directe onderhandelingen openen met aannemers, maar die procedure gaat minstens een half jaar duren. Daardoor moet de planning op de schop: de start van de renovatie stond gepland voor medio 2019. De verhuizing van de Erasmus School of Economics uit Tinbergen, die momenteel plaatsvindt, gaat gewoon door. Wel zullen de ict-afdeling van het University Support Centre, de onderwijsruimtes en de studieplekken aanwezig blijven in het gebouw.

Door de vertraging zijn ook de plannen voor tijdelijke huisvesting tussen het Sandersgebouw en het Mandevillegebouw (dus op het lege plein voor de campussupermarkt) met minimaal een half jaar uitgesteld naar begin 2020.

Meer lucht en ruimte

Het Delftse architectenbureau Cepezed heeft de plannen ontwikkeld voor het ‘nieuwe’ Tinbergengebouw. De ‘sfeer van brutalistisch functionalisme in de traditie van de jaren zestig’ zal behouden blijven. Toch zal het een en ander gemoderniseerd worden. Zo komt er ‘meer lucht en ruimte’ in het interieur, vides die verdiepingen verbinden en een grote hal met daarin een koffiebar, studieplekken en een restaurant.

tinbergen-gebouw-renovatie-cepezed-architect-artist-impression-2

Lees meer

Eerste impressie: zo gaat het Tinbergen-gebouw eruitzien

De aanbesteding ervan is gewonnen door het architectenbureau Cepezed.