Daar komt heel binnenkort verandering in, omdat er plannen zijn om de luchtbrug en toren weer open te stellen. Op dit moment mogen alleen bouwvakkers de toren en gang betreden. Maar woensdag was het carillon weer heel even te horen: het instrument werd getest.

Laatste hand

“We moeten nog wat laatste klusjes afronden. Op dit moment zijn we bezig met het installeren van het ventilatiesysteem in de gang en het afwerken van de ruwe randen. We moeten de piano nog bij de ingang van de toren zetten en er moet nog aan het carillon in de toren worden gewerkt,” zei een vertegenwoordiger van het bouwbedrijf bij de luchtbrug.

De bouwvakkers kunnen op dit moment alleen met een tijdelijke ladder in de klokkentoren komen. De klokken boven in de toren krijgen ook een onderhoudsbeurt. Twee personen gaan volledig op in het repareren van het instrument. Ze vervangen de draden waarmee de toetsen aan de klokken zijn bevestigd, maken de stokken schoon en stellen ze af en leggen een laatste hand aan de houten kast van het instrument. Volgens de afdeling Real Estate Services is de luchtbrug eind mei weer toegankelijk.

K.P. van der Mandeleplein

Lees meer

Deel campus afgesloten na mogelijk vrijkomen asbest

Bij de geplande werkzaamheden aan de luchtbrug is mogelijk asbest vrijgekomen. Bij de…