De luchtbrug zit al een tijd in het plastic door de verbouwing. Het bedrijf dat aanvankelijk gestart was met de werkzaamheden stopte halverwege de sanering. De opvolger heeft eind vorige week geconstateerd dat bij de eerdere werkzaamheden mogelijk asbest is vrijgekomen. In de directe omgeving van de brug is de lucht schoon, zo zouden de luchtonderzoeken laten zien. In de isolatietent is dat niet het geval en dus is het gebied daar rondom afgezet.

En nu?

“Voor de Erasmus Universiteit Rotterdam is de veiligheid van de studenten en medewerkers van het grootste belang. De komende dagen wordt de luchtbrug daarom extra ingepakt”, laat de EUR weten. Of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen, is lastig te zeggen, vertelt een woordvoerder. Uit de onderzoeken van vrijdag kwam naar voren dat de lucht toen schoon was.

De gebouwen rondom het K.P. van der Mandeleplein zijn open en veilig om in te werken. Wel zijn alle ingangen aan het plein naar deze gebouwen dicht. Voor hoe lang is nog niet duidelijk. De ingangen aan de Institutenlaan en aan de zuidkant van het Tinbergengebouw kunnen gebruikt worden. Ook de vluchtroutes zijn veilig, zegt de EUR.