Vorige week werd de roestvrijstalen ‘gedachtenwolk’ al geplaatst. Het installeren van de sokkel had –letterlijk – nog flink wat voeten in de aarde, want tijdens de werkzaamheden bleek er een foutje te zitten in de berekeningen.

(tekst gaat verder onder de video)

Bron: www.youtube.com
Stein-der-Weisen-kunstwerk-park-noord-kathrin-schlegel-3

Lees meer

Nieuw kolossaal kunstwerk op campus moet Eieren van Petri doen vergeten

Hoe een historische sokkel met littekens van het bombardement op Rotterdam het nieuwe…

Daardoor viel de fundering van de sokkel zo’n 30 centimeter te laag uit en zou de sokkel niet voldoende boven de grond uitsteken. De plaatsing werd daarom met enkele uren uitgesteld. Een met haastige spoed uit Mijdrecht overgekomen betonplaat bracht soelaas.

Verder verliep de installatie zonder grote problemen. Op de betonplaat werd de onderste helft van een vitrine geplaatst. Vervolgens zette een hijskraan de sokkel op zijn plek. De bovenste helft van de vitrine paste er tot slot als een deksel op.

Neuzen dezelfde kant op

Wel was er nog een korte discussie over de oriëntatie van de sokkel: vroeger stond een beeld van Desiderius Erasmus op de sokkel, maar welke kant keek Erasmus op? Daarover verschilden de aanwezige experts van mening. Een second opinion via de telefoon van een derde expert kreeg uiteindelijk de neuzen – van de experts én die van Erasmus – weer dezelfde kant op: richting de roestvrijstalen gedachtenwolk.

De nieuwe Stein des Weisen is – samen met de Karel Appel op het Tinbergengebouw – misschien wel het meest opvallende kunstwerk op de campus. Het kunstwerk van Kathrin Schlegel liet jaren op zich wachten, voornamelijk vanwege gesteggel over de historische sokkel uit de zeventiende eeuw, een van de twee oudste sokkels van Nederland.

video-still-artwork-kunstwerk-stein-des-weisen

Meer video

Nieuw kunstwerk gearriveerd in Park Noord

In Park Noord is een enorm roestvrijstalen wolk verschenen. Het is het eerste deel van…

Lees één reactie