Uitzendbureau Randstad kan vanaf maandag de 16e verdieping van het H-gebouw betrekken. Sinds de ontruiming van het onveilig verklaarde Polak-gebouw vorige week was de winkel dicht. Donderdag kreeg het bedrijf het verlossende bericht, bevestigt medewerker Bruno de Nijs.

De plek die Randstad is toegewezen op de 16e verdieping van het H-gebouw, is voor vier tot zes weken, zegt De Nijs. “Aanstaande maandagochtend wordt het meubilair verhuisd. Hopelijk kunnen we er ’s middags al intrekken”. Zelf heeft hij de nieuwe plek nog niet gezien, maar zijn collega ‘was er zeer over te spreken’.

Hectische week

Ook de Canon Copyshop hoopt begin volgende week weer operationeel te zijn, laat medewerker Dianne van Haver weten. De winkel krijgt een gezamenlijke plek samen met Study Store. Ze trekken in de oude ruimte van café In de Smitse, op de begane grond van het Mandeville (T-gebouw). De hoofdingang van de winkel wordt de deur naast de ingang van het T-gebouw, laat servicepuntbeheerder Siham Bouhtala van de Study Store nog weten. “Wij vinden het nieuws heel fijn na deze hectische week”

Volgens de woordvoerder van de universiteit is vrijdag voor alle ondernemers uit Polak bekend waar ze de komende weken terechtkomen. De meeste ondernemers hebben echter al bericht ontvangen. Zo ook de de kapsalon Hair Design by Lydia. Die voorlopig te vinden is op de begane grond van het Hatta-gebouw, twee deuren verder dan studentencafé ‘In de Smitse’.

Polakgebouw_sluiting
Beeld door: Willemijn Sneep