Het Polakgebouw op campus Woudestein is donderdagavond per direct ontruimd en tot nader order gesloten. Dat heeft de universiteit besloten omdat de veiligheid van de vloerconstructie niet kan worden gegarandeerd.

In mei stortte een deel van de parkeergarage bij Eindhoven Airport in. Na een landelijk onderzoek bleek dat in het Polakgebouw eenzelfde soort vloerconstructie is gebruikt. Op verzoek van de gemeente Rotterdam liet de universiteit een aanvullend bouwkundig onderzoek doen in het Polakgebouw. Uit dat onderzoek, dat de universiteit vandaag ontving, blijkt dat de veiligheid van de vloer in Polak niet kan worden gegarandeerd.

Sommige colleges vervallen

Inmiddels heeft het College van Bestuur een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven om uit te zoeken hoe het gebouw weer veilig kan worden. Hoe lang de sluiting zal duren is nog niet bekend.
De komende periode zullen door de sluiting colleges vervallen. Alle colleges die in Polak zijn gepland worden zo snel mogelijk ergens anders ingeroosterd. De Bachelor Open dag, aankomende zaterdag, gaat wel gewoon door.
In het persbericht van de universiteit laat collegevoorzitter Kristel Baele weten de situatie vervelend te vinden. “Maar voor ons staat de veiligheid van onze studenten, medewerkers, bezoekers en gebruikers van het gebouw voorop. We hebben dan ook geen andere keus dan het Polak gebouw per direct tijdelijk te sluiten. We houden alle betrokkenen zo goed mogelijk geïnformeerd
Lees één reactie