Italië “Mijn ouders verhuisden voor hun werk van Italië naar Maastricht, waar ik de middelbare school heb afgemaakt. Hoewel het VK een paar goede business schools heeft, koos ik voor Erasmus omdat ik vind dat de opleiding daar het beste is en de studiemethode beter bij me past. De aanpak is praktischer.”

Chique “Ik hou mijn kleding graag simpel, maar ik wil ook iets speciaals hebben. Het is belangrijk om jefiguur te kennen, zodat je je sterke punten kunt benadrukken. Ik benadruk altijd mijn middel, want die vind ik heel mooi. Ik kleed me een beetje chique, maar wel altijd comfortabel. Als je er goed uitziet, voel je je ook goed. Ik probeer niet te overdrijven en me gepast te kleden. Bij deze outfit zouden hakken goed staan, maar ik wist dat ik de hele dag moest lopen, dus draag ik liever sneakers.”

Haast “Ik koop mijn kleding bij goedkope winkels. Ik ben jong, dus ik heb geen dure kleren nodig. Het is het niet waard om veel geld uit te geven aan mode. Ik ga liever uit met vrienden en ik hou van reizen, ervaringen opdoen. Ik woonde in Sicilië en daar ga ik nog steeds graag heen. Daarnaartoe reizen is niet goedkoop, maar we hebben daar wel het beste eten. Ik vond het moeilijk om me aan te passen aan Nederlandse maaltijden. Wennen aan een koude lunch en heel vroeg avondeten vond ik lastig. Eten is voor ons een sociale gebeurtenis. We eten alleen een boterham als we haast hebben, maar Nederlanders lijken altijd haast te hebben.”

Favoriete accessoire

Elena Tringali2
Beeld door: Ronald van den Heerik

Familiemotto “Dit is een ring met geschiedenis: de carneool kreeg mijn overgrootmoeder van een bewonderaar. Hij was archeoloog en vond deze Romeinse steen in Aken. Mijn overgrootmoeder liet er een ring van maken en gaf die aan mijn oma toen ze achttien werd. Het familiemotto staat erin: “Liefde en wilskracht”. Mijn oma gaf me de ring toen ik achttien werd, als een herinnering aan onze waarden: familie, doorzettingsvermogen, liefde en onze gedeelde passie voor klassieke geschiedenis.”