Rotterdam, 22-03-2017EMDit ben ikZoëFoto: Ronald van den Heerik

Mode “Mijn stijl? In een paar woorden: zwart en simpel. Alles wat ik draag is zwart. Die kleur trekt me aan, met andere kleuren heb ik echt niets. Als ik aan het shoppen ben, kijk ik alleen naar zwarte dingen. Het is makkelijker je garderobe te stylen wanneer alles dezelfde kleur heeft. Mijn uitgaansoutfit is een spijkerbroek met een hoge taille en een naveltruitje. Alles in het zwart natuurlijk.”

Geschiedenis “Na de middelbare school wilde ik geschiedenis gaan studeren, maar ik koos voor psychologie, want daar was ik ook erg in geïnteresseerd. Toen ik wat minder tijd aan psychologie hoefde te besteden, besloot ik geschiedenis er alsnog bij te doen. Ik denk graag na over hoe we hier als mensheid terecht zijn gekomen. Dat is wat we me het meeste boeit aan geschiedenis. Ik wil in mijn carrière heel graag geschiedenis en psychologie combineren.”

Roots “Mijn achternaam is niet echt ‘typisch Nederlands’. Mijn vader komt uit Suriname, mijn moeder uit Kaapverdië, een eilandengroep voor de kust van West-Afrika. Ik heb mijn achternaam van mijn moeder, dus die is Kaapverdisch. Ik wil er altijd nog een keer naartoe, maar heb nooit de kans gehad. Hetzelfde geldt voor Suriname: ik ben er nooit geweest, maar zou er dolgraag heen willen.”

Zoe boek

Favoriet ding
Fantasy-boek
“Ik heb altijd een boek in mijn tas, want ik ben gek op lezen. Mijn favoriete genre is fantasy, dat ook het genre is van dit boek: ‘The bear and the serpent’ van Adrian Tchaikovsky. Het verhaal gaat over een meisje dat haar identiteit probeert te vinden in een fantasiewereld die is verdeeld in stammen. De leden hiervan kunnen de vorm aannemen van het dier van de clan. Ik vind het mooi hoe het meisje door het verhaal heen haar eigen identiteit opbouwt.”