Voetbal. “Voetbal is al sinds mijn zesde mijn belangrijkste hobby. Ik ben lid van voetbalvereniging Neptunus-Schiebroek en speel in het tweede team van de reserve eerste klasse. De inspanning en het teamgevoel van voetbal spreken me aan en hoewel het amateurvoetbal best serieus wordt genomen, is voor mij het sociale aspect altijd het belangrijkst geweest. Ik hou ook van wintersport en bezoek graag evenementen, of dat nou muziek-, kunst- of sportevenementen zijn, en ik hou wel van een feestje met wat drankjes. Ik wil als ik wat ouder ben ook een keer meedoen aan een marathon.”

Ondernemerschap. “Ik wil een niche vinden, iets waar ik heel goed in ben, en later mijn eigen bedrijf beginnen. Dat ben ik al van plan sinds ik tijdens mijn bachelor aan de Hogeschool Rotterdam ben begonnen met producten verhandelen. Als bijbaantje kocht ik verschillende producten van Aziatische onlinewinkels in en die verkocht ik hier in Nederland. Ik importeerde allerlei artikelen, afzonderlijk of in bulkvorm. Dit zorgde voor een aanvulling op mijn studenteninkomen en zo deed ik ook waardevolle commerciële vaardigheden op. De meest winstgevende artikelen waren kleding, maar ik importeerde ook telefoons en boeken. Ik doe dit nog steeds, maar wel minder nu ik een andere bijbaan heb.”

Reizen. “Voordat ik aan mijn premaster begon, heb ik zeven maanden in Australië gewoond. De eerste paar maanden reisde ik rond en de overgebleven drie maanden werkte ik op een bananenboerderij. Het tweede gedeelte was niet zo leuk als het eerste, maar veel backpackers doen dit om een tweede werkvakantievisum te krijgen, en natuurlijk ook omdat het goed betaalt. Ik weet nog niet wat voor werk ik wil doen, maar ik sta open voor veel dingen en wil nieuwe en verschillende ervaringen opdoen. Ik heb veel landen bezocht en heb ontdekt dat ik van een internationale omgeving hou. Ik geniet ervan verschillende culturen te ontdekken. Ik zou graag voor een internationaal bedrijf willen werken en een functie hebben waarvoor ik klanten en partners in het buitenland moet bezoeken. Import en export lijken me met name interessant. Tijdens het volgende semester ga ik op uitwisseling naar Tel Aviv. Dat is een redelijk nieuwe uitwisselingsbestemming en ik heb er goede dingen over gehoord. Zodra ik terug ben, is het echter tijd om aan het volwassen leven te beginnen en op banenjacht te gaan.”

Dit-ben-ik-Loek-te-Duits-1