Rotterdam, 26-04-2017EMportret MelissaFoto: Ronald van den Heerik
Beeld door: Ronald van den Heerik

Studie “Na het vwo koos ik voor Bedrijfskunde omdat ik de vakken Management & Organisatie, Economie en Wiskunde erg leuk vond. Na mijn bachelor ga ik de master Accounting & Financial Management volgen en daarna werken in de accountancy. Mijn studie is belangrijk voor me, want het zorgt voor structuur in mijn leven. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk mijn familie, dat spreekt voor zich.”

Mode “Mijn kledingstijl is bijna niet te omschrijven, haha! Het is een mix van vrouwelijk, trendy, exotisch, classy en stoer tegelijk. Ik draag wel graag hakken, dat zorgt net voor de finishing touch. Kleding koop ik regelmatig, maar ik krijg ook veel. Mijn familie in Frankrijk heeft kledingen schoenenwinkels. Dus als ik daar kom, neem ik de leukste trendy items uit Parijs mee.”

Herkomst “Mijn ouders waren de eersten en enigen van mijn naaste familie die vanuit China naar Nederland kwamen. Ze zagen goede kansen als ondernemers. Andere familieleden zijn later naar Frankrijk en Italië vertrokken, ook om te ondernemen. Zelf woon ik doordeweeks op kamers in Rotterdam, in het weekend ben ik bij mijn ouders in Almere. De meeste dagen kook ik voor mezelf, maar als ik een lange collegedag heb gehad, wordt het wel eens afhaaleten. In de straat waar ik woon zitten heel veel eetgelegenheden, lekker makkelijk.”

Reizen “Met vriendinnen ga ik graag een dagje winkelen en ergens lunchen of dineren. En ik reis graag. Afgelopen maand ben ik naar Budapest en Praag geweest. In de zomer ga ik eerder naar een land buiten Europa, zoals Thailand. In China ben ik vaak geweest, meestal om familie te bezoeken, maar ook om te reizen. Het is zó groot en mooi.”

Armband

Favoriet ding

Armbandje “Het armbandje heb ik van mijn oma. Ik vind het een supermooie armband. Het past overal bij. Bovendien is mijn oma de beste oma die ik me maar kan wensen. Ze staat altijd voor me klaar en heeft alles voor me over.”