louiva-009

Mode “Ik ben erg praktisch ingesteld, maar ik hou juist van kleding die totaal niet praktisch is. Ik probeer daarom kledingstukken te combineren, op zoek naar een balans tussen de twee uitersten. Ik beslis wat ik aandoe op basis van hoe mijn dag eruitziet. Als ik veel moet lopen, zoals vandaag, draag ik bijvoorbeeld deze sneakers. Het leven beïnvloedt hoe mensen zich kleden, dus je moet je kunnen aanpassen.”

Artistieke expressie “Vroeger schilderde ik en maakte ik collages. Helaas neemt mijn opleiding veel tijd in beslag, dus ik hou me daar nu niet meer mee bezig. Als gevolg daarvan probeer ik me artistiek te uiten via mijn kleding, omdat aankleden ’s ochtends toch noodzakelijk is. Mode is voor mij net als een collage. Je creëert een compositie van dingen die op het eerste gezicht misschien niet mooi samen gaan.”

Toekomst “Volgend jaar studeer ik af. Ik ben niet van plan om direct aan een master te beginnen, maar ga eerst werken om erachter te komen wat ik echt wil doen. Uiteindelijk wil ik conservator worden. Ik vind het leuk om concepten te bedenken, die uit te werken en mijn visie tot uitvoer te brengen. Maar voorlopig wil ik alle creatieve en innovatieve energie uit de omgeving opzuigen.”

louiva-033

Favoriet ding
Mijn portemonnee “Mijn portemonnee is een van mijn waardevolste bezittingen. Hij herinnert me eraan dat ik voet bij stuk hield en mijn eigen beslissing nam. Ik heb hem gekocht toen ik aan het winkelen was met mijn vriend. Ik kon niet kiezen tussen twee portemonnees, deze die ik nu heb en een andere. Ik laat me vaak beïnvloeden door de mening van mijn vriend en hij vond de portemonnee die ik nu heb niet mooi. Toch besloot ik om naar mezelf te luisteren.”