“Een prachtige plek om van een mooie zomerdag te genieten, met een wijntje in een van de strandstoelen in de schaduw van de bomen. De bediening is vriendelijk en ze hebben fantastische wijnen. Maar boven alles is het de sfeer van het park die deze plek zo fantastisch maakt.” Mark Joosten, Google Reviews

De sprookjesachtige ligging in wellicht het meest elegante park van Rotterdam, Het Park, maakt Parqiet direct een aantrekkelijke plek om een gezellige zomerdag door te brengen. Parqiet is gevestigd in een pittoresk, crèmekleurig koloniaal gebouw, dat ergens verdwaald tussen de bomen staat. Met een enorme collectie aan ligstoelen in het gras heeft het parkcafé alles in zich om in de zomer een prachtige broedplaats voor sociale contacten te worden.

Samen met mijn mederecensent Alp Gasimov hebben we het advies van Mark opgevolgd en zijn we neergeploft in twee van de ‘strandstoelen’ in de schaduw van de bomen om van hun zogenaamd prima wijnen te genieten.

Tijd voor wijn

“Ik heb mijn wijnterminologie nog even opgefrist voordat ik hierheen ben gekomen,” merkt Gasimov nonchalant op voordat hij een slokje neemt. “Ah, deze smaakt naar azijn. Ik ben geen fan.”

19897524_1798277540200048_914874821_o-656×875

Ook de Tempranillo liet geen fantastische indruk achter. Iedere slok had een krachtige, zure nasmaak die nog een tijdje in je mond bleef hangen. Mark van Google Reviews had gelijk toen hij zei dat het hier op een warme zomerdag zeer goed toeven is in de schaduw van de bomen. Maar van die ‘fantastische’ wijnen ben ik niet zo zeker. Hierbij moet ik echter direct opmerken dat ik geen sommelier ben. Gasimov en ik veranderden daarom van tactiek en wachtten op de ober om twee Leffe Blond-biertjes te bestellen. Na weer geruime tijd gewacht te hebben bleven onze glazen helaas leeg en onze monden droog, waarna we besloten om ons naar de twee stoelen naast de ingang van het café te verplaatsen, waar ze toch zeker geneigd zouden zijn om ons geld aan te nemen.

Parqiet heeft bij mij geen bonuspunten gescoord met hun langzame bediening, maar de heerlijke cheesecake-brownie die ik bij de Leffe Blond-biertjes bestelde, compenseerde een deel van de slechte service. De met chocolade doordrenkte, fluweelzachte cheesecake was een heerlijke kleine hartaanval. Maar ook voor veganisten, personen met een glutenvrij dieet en voor alle anderen die van meer natuurlijke lekkernijen willen genieten, bood het menu genoeg keuze. Ondanks de ondermaatse wijnen en langzame bediening is een middagje loungen in de prachtige omgeving van Parqiet een heerlijke belevenis.

DSC00763-1280×853