Het Vroesenpaviljoen vind je, zoals de naam al doet vermoeden, in het Vroesenpark in Rotterdam Blijdorp. Gelegen tussen de bomen lijkt dit me de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de binnenstad en compleet tot rust te komen.

En ik ben niet de enige die dat denkt. Speurend over het internet tref ik meerdere recensies aan die de locatie én het eten aanprijzen. Daarentegen zijn sommige bezoekers wel teleurgesteld over de bediening: ‘deze is soms zo onhandig dat het grappig is‘. Anderen laten dan wel weer weten dat de zelfgemaakte sapjes heerlijk zijn en dat de sfeer hetgene is waarvoor ze hier komen. Hoog tijd dus, om de proef op de som te nemen. Dus ga ik samen met een vriendin op een zomerse donderdagmiddag op het terras zitten.

Een fijn plekje in de schaduw

vroesenpaviljoen 3 foto Manon Dijkhuizen
Vega flammkuchen en de ginger-lemon cider. Beeld door: Manon Dijkhuizen

De locatie is inderdaad als geen ander in Rotterdam. De sfeer is rustig en ontspannen; je zou haast vergeten dat je op vijf minuten fietsen van het hectische centrum zit. Ook is het terras omringt met bomen die ervoor zorgen dat er genoeg zitplek in de schaduw is. Dat is zeker een pluspunt, want met temperaturen die stijgen tot boven de 30 graden, is een hele middag in de brandende zon zitten niet voor iedereen een pretje.

De paar dingetjes die ik eigenlijk mis, zijn een beetje achtergrondmuziek en wat meer studenten om me heen. Daarentegen zijn er aardig wat hondenbezitters in het Vroesenpark te vinden, dus als je nog op zoek bent naar een knuffel van een viervoeter raad ik je zeker aan om hier te gaan zitten.

Prima service & verse smoothies

In tegenstelling tot mijn lage verwachtingen (vanwege de recensies), is de bediening helemaal niet klunzig of langzaam. Sterker nog, wij worden supersnel geholpen, terwijl het terras toch best vol zit. Niet veel later staat er een vegetarische flammkuchen, een ginger-lemon cider en een verse, zelfgemaakte smoothie voor onze neus.

 

vroesenpaviljoen 1 foto Manon Dijkhuizen
Beeld door: Manon Dijkhuizen

De flammkuchen (6,50 euro) smaakt goed en kan je prima met z’n tweeën delen; een goed alternatief voor een portie bitterballen. Zoals gehoopt, is de zelfgemaakte smoothie met watermeloen en framboos (4 euro) écht vers en krijg je zo je dagelijkse portie vitamientjes op een uiterst smakelijke manier binnen. De cider (4 euro) is een heerlijke verkoeling en weer eens wat anders dan een standaard biertje – die je hier overigens ook gewoon kunt krijgen, net als gin & tonic, koude witte wijn of huisgemaakte ijsthee.

Wat ons verder opvalt én erg bevalt, is dat je blijvend gratis water kan bijtappen aan de buitenbar; echt een pre met warm weer, en eentje waar veel andere horecagelegenheden nog wat van kunnen leren. We sluiten onze middag af met een NICE waterijsje (1,75 euro) en verlaten vervolgens tevreden deze oase van rust om ons weer te mengen in de menigte in de stad. Wij komen hier zeker nog eens terug, het Vroesenpaviljoen is perfect voor een chille middag in de buitenlucht!