Het blijft onduidelijk hoe de brand in de koffieautomaat in het G-gebouw precies ontstond. Wel kunnen de EUR en koffieautomatenfabrikant Maas verzekeren dat de brand een incident was en dat de kans dus klein is dat het nog een keer zal gebeuren.

In het G-gebouw woedde afgelopen november een korte brand bij een koffieautomaat. Het gebouw werd op de dag van de brand ontruimd. De producent van de machines, alsmede experts op het gebied van brandonderzoek deden onderzoek naar de oorzaak van de brand.

‘Brand was een incident.’

Het rapport waarin de resultaten staan van het brandonderzoek wil de Erasmus Universiteit niet met EM delen. Wel laat een persvoorlichter per e-mail weten: “Op basis van de onderzoeken is geconcludeerd dat de brand in de machine is ontstaan, maar de precieze oorzaak is niet meer te achterhalen.”

De EUR en Maas beschouwen de brand als ‘een incident’. Bij andere automaten van hetzelfde type, die op verschillende locaties in het land staan, ondervond Maas tot nu toe namelijk geen problemen. De EUR controleerde voor de zekerheid of de andere automaten op de campus veilig zijn. Dat bleek het geval.

Lees 3 reacties