Oorzaak van brand in koffieautomaat G-gebouw blijkt onvindbaar

De EUR en fabrikant Maas beschouwen de brand als ‘een incident’. Met andere automaten van hetzelfde type, die op verschillende locaties in het land staan, had Maas tot nu toe namelijk geen problemen.

Beeld: Oorzaak van brand in koffieautomaat G-gebouw blijkt onvindbaar

Het blijft onduidelijk hoe de brand in de koffieautomaat in het G-gebouw precies ontstond. Wel kunnen de EUR en koffieautomatenfabrikant Maas verzekeren dat de brand een incident was en dat de kans dus klein is dat het nog een keer zal gebeuren.

In het G-gebouw woedde afgelopen november een korte brand bij een koffieautomaat. Het gebouw werd op de dag van de brand ontruimd. De producent van de machines, alsmede experts op het gebied van brandonderzoek deden onderzoek naar de oorzaak van de brand.

‘Brand was een incident.’

Het rapport waarin de resultaten staan van het brandonderzoek wil de Erasmus Universiteit niet met EM delen. Wel laat een persvoorlichter per e-mail weten: “Op basis van de onderzoeken is geconcludeerd dat de brand in de machine is ontstaan, maar de precieze oorzaak is niet meer te achterhalen.”

De EUR en Maas beschouwen de brand als ‘een incident’. Bij andere automaten van hetzelfde type, die op verschillende locaties in het land staan, ondervond Maas tot nu toe namelijk geen problemen. De EUR controleerde voor de zekerheid of de andere automaten op de campus veilig zijn. Dat bleek het geval.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.

  • Geef een reactie
  • Reacties

  • Waar is de koffieautomaat in het G-gebouw nu gebleven? Na het incident is de automaat wel weer teruggekomen maar nu ontbreekt de machine al weer een maand of wat. Net als in het E-gebouw. Weet iemand wat de reden hiervoor is?

    • Goeie vraag. We hadden de nieuwe inderdaad gezien, maar dat het apparaat weer weggehaald is wisten we niet. Ik ga het navragen!

  • Reacties zijn momenteel gesloten.