G-gebouw weer open na brand

Het G-gebouw, waar dinsdag een brand woedde bij een koffieautomaat, is weer open. Wel moet het een en ander gebeuren voor het gebouw weer helemaal de oude is.

De plek waar de koffieautomaat vlam vatte. Beeld: Marko de Haan

Sinds woensdagochtend is het G-gebouw weer toegankelijk en gaan de colleges in het G-gebouw gewoon door. Wel is er door de koffieautomaatbrand op dinsdag de nodige averij opgelopen.

Op de begane grond moet het systeemplafond vervangen worden vanwege roetschade. Ook moeten hier alle kanalen boven het systeemplafond worden gereinigd. Het tapijt bij de ingang van het gebouw kan blijven liggen, met dank aan een grondige tapijtreiniger.

Om de brandgeur tegen te gaan, staan door het hele gebouw zwarte apparaten die een frisse geur verspreiden. Op de plek waar de brand ontstond staat nu een bordje. Daarop is te lezen dat koffie verkrijgbaar is op de tweede verdieping van het G-gebouw.

 

Achtergelaten spullen liggen in beveiligingsloge

Beeld: Marko de Haan

Geëvacueerde studenten en medewerkers die hun spullen moesten achterlaten, konden die gisteren tot 16.30 uur ophalen in het Q-gebouw. De meesten van hen hebben dat gedaan. De nog niet opgehaalde eigendommen liggen in de beveiligingsloge in gebouw W.

Het G-gebouw werd dinsdagmiddag rond 13.00 uur geëvacueerd vanwege een kleine brand die ontstond bij een koffieautomaat.  Waarom de koffieautomaat vlam vatte is niet bekend, daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.