Het G-gebouw is dinsdagmiddag rond 13.00 uur geëvacueerd in verband met een kleine brand. De brand is vermoedelijk ontstaan bij een koffieautomaat.

De brandweer is uitgerukt met een bluswagen en een hoogwerker. Enkele brandweerlieden zijn het gebouw binnengegaan met een zuurstofmasker.

Uit het gebouw gehaald

De koffieautomaat is inmiddels uit het gebouw gehaald en buiten op de stoep gedoofd. Rond 14.00 uur was duidelijk dat er verder geen sprake meer was van brand. De omgeving van het gebouw was ook tijdelijk ontruimd in verband met de rook.

Het gebouw ging dinsdag niet meer open. Studenten werd aangeraden om op SIN-online te kijken voor meer informatie over de gevolgen voor hun colleges. Docenten kunnen terecht op timetables.eur.nl. Spullen die zijn achtergebleven in het G-gebouw konden in de namiddag worden opgehaald in het Q-gebouw.

Het is de bedoeling dat het G-gebouw op woensdag gewoon weer opengaat.

verkoold-koffieautomaat-g-gebouw-brand
In het midden van de foto is de verkoolde koffieautomaat zichtbaar.