Voor de meeste studenten is het nog even doorploegen en dan is het zover: zomervakantie. Tijd om eindelijk je hoofd leeg te maken na een druk studiejaar. Er zijn genoeg plekken waar dit kan. Nog geen keuze gemaakt? Deze studenten vertellen je over hun favoriete bestemming.

#1 Berlijn

Berlijn is the place to be voor Sociologiestudent Ouahiba Zahouani (21). “Deze stad is onvergelijkbaar met andere steden. Er is zoveel culturele creativiteit zichtbaar. Kijk alleen al naar de straten, met de mooie graffiti en prachtige gebouwen. Vooral het Joods Museum vind ik heel bijzonder van de buitenkant. Het heeft namelijk de vorm van een bliksemschicht en het lijkt op een opengebroken davidster. De clubs zijn een soort Alice in Wonderland, met hun bonte verscheidenheid aan mensen in kleurrijke kleding.” Dat vindt Rianne Super (21) ook. Zij studeert Bestuurskunde en volgt de International Bachelor for Communication and Media (IBCoM). “In de Berlijnse clubs is er een ongedwongen sfeer. Vergeleken met Nederland letten anderen veel minder op je. Als ik daar met vriendinnen ben, kan ik helemaal losgaan en gekke dansjes doen.”

#2 Rio de Janeiro

Deze zomer vinden de Olympische Spelen plaats in Rio de Janeiro. Maar er zijn nog andere redenen waarom je deze stad echt moet bezoeken. “Alles klopt daar gewoon: de stranden, de chicks, de cocktails”, vertelt Ernesto Barreto (19). Hij studeert Bedrijfseconomie en Economie. “Rio is een heerlijk warme plaats met een lekker zonnetje. Als ik daar ben, ga ik meestal naar de wijk Barra da Tijuca, want daar zijn de mooiste stranden, meren en rivieren.”

#3 Rome

Bedrijfskundestudent Rosanne Heeren (20) houdt van Italië. “Van het weer, de cultuur en de keuken. Vooral in Rome is dit perfect. In die stad moet je echt het Colosseum bezoeken. Op die plek kun je heel goed zien hoe mensen vroeger leefden.”

#4 Istanbul

Yunus Palit (22) studeert Rechten en is van oorsprong Turks. “Het is altijd heel fijn om naar familie in Turkije terug te gaan. De mensen zijn daar ook super gastvrij en stellen hun huizen makkelijk open. In de stad zelf is de Aya Sophia een echte bezienswaardigheid. Vroeger was het een kerk, daarna een moskee en tegenwoordig een museum. Op die plek kun je duidelijk de erfenis van het Ottomaanse Rijk terugzien.”

#5 Boston

Jesper Jensen (21) gaat graag op de Amerikaanse toer. “Boston is een echte historische stad,” vertelt de student International Business Administration en Filosofie.  “Het is gelukkig niet zo groot als New York en daardoor is het minder druk. De stad doet me herinneren aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Dan sta je opeens in de haven waar 250 jaar geleden de Boston Tea Party plaatsvond. Tijdens die gebeurtenis kieperden de Amerikanen de thee van moederland Engeland in het water, als wijze van protest. Man, dat geeft mij echt een historische sensatie.”