Voor veel studenten is het schrijven van een scriptie een van de meest uitdagende en zenuwslopende dingen die ze tijdens hun studie moeten doen. En zeker in de zomerperiode is het vaak een uitdaging om gemotiveerd en geconcentreerd te blijven, terwijl het vochtige, drukkende weer genadeloos op je inspeelt en je op Facebook de ene na de andere vakantiefoto tegenkomt. Aan de andere kant kun je je troosten met de gedachte dat “we are all in this together”, zegt Giulia Micozzi, masterstudent aan de RSM, met een knipoog naar de film High School Musical.

via GIPHY

#1. Probeer toch te genieten

Charlotte ten Have (22), pre-masterstudent Media, Culture and Society, vertelt dat ze scherp blijft door “zichzelf iets leuks in het vooruitzicht te stellen”. Ze zorgt ervoor dat ze tijd vrijmaakt om van het warme weer te genieten. Op deze manier motiveert ze zichzelf om in de tussenliggende tijd haar hoofd bij haar scriptie te houden. Ze benadrukt dat het belangrijk is om het moment dat je van het warme weer gaat genieten niet te lang uit te stellen.

#2 Gewoon ontkennen

De truc van Timo Bontenball (28), masterstudent Marketing Management, is om je niet te laten verleiden door het zomerweer. Lekker weer moet je ontkennen, ontkennen en nog eens ontkennen. Volgens Timo helpt het om de zomer en de zon compleet links te laten liggen. Om dit voor elkaar te krijgen gaat hij terug naar de stad waar hij vandaan komt en studeert hij in de plaatselijke bibliotheek. “Ze hebben daar mooie en koele werkplekken. Het allerbelangrijkste is om niet naar buiten te kijken. Zo zorg je ervoor dat je ontkenningsproces niet verstoord wordt.”

#3. Zonder jezelf af

Soms verlangt Giulia Micozzi (23), masterstudent Marketing Management, naar een lekker koud drankje in de zon. Ze heeft een efficiënte manier gevonden om dit verlangen te onderdrukken. Tijdens het schrijven van haar scriptie zondert ze zich af van de rest van de wereld en leeft ze bijna als een kluizenaar. In deze periode maakt ze geen gebruik van haar telefoon en alle verleidelijke apps die erop staan, zoals WhatsApp, Facebook en Instagram.

#4. Samenwerken

Volgens Stijn van Venrooij (21), International Bachelor of Media and Communication, is samenwerken met een groep vrienden een goede manier om elkaar gemotiveerd te houden. Daarnaast kan ze geconcentreerd blijven door te denken aan alle leuke en spannende dingen die ze gaat doen als haar scriptie af is. In de strijd tegen het warme weer speelt de locatie een belangrijke rol. Volgens haar kun je het best in gebouwen met airconditioning werken. Zo ontwijk je het ‘warmteprobleem’.

#5. Blijf drinken

Martina Pocchiari (22), masterstudent Marketing Management, komt uit het zuiden van Italië en is dus expert op het gebied van studeren in extreem warme weersomstandigheden. Haar eerste tip is om voldoende te blijven drinken. “Drink geen alcohol. Daar ga je je alleen maar slechter van voelen”, is de tip van Martina. Ze drinkt liever water of sap. Stel jezelf daarnaast kleine doelen en probeer deze altijd te realiseren. Dat geeft je iedere keer een voldaan gevoel.

Dit moment ga jij ook meemaken…

via GIPHY