Een lapmiddel of het ei van Columbus? De Universiteitsbibliotheek doet in elk geval een poging iets te doen aan de schaarste aan studiewerkplekken in het Polakgebouw én aan misschien wel de grootste ergernis onder studenten.

Die ergernis ontstaat vooral door Polakgebouwbezoekers die als Duitse badgasten op een Zandvoorts strand ’s ochtends vroeg een plekje claimen en daar vervolgens tijdens de dag sporadisch gebruik van maken.

Ellenlang koffieleuten

Deze types kunnen vanaf nu tijdens het ellenlang koffieleuten in het foodcourt een ’time cube’ op hun tafel plaatsen. De oplossing van de Universiteitsbibliotheek voor dit probleem klinkt afkomstig uit een aflevering van Doctor Who, maar is in werkelijkheid heel ‘low tech’: een glazen blokje met een knijpertje, waarin je een kaartje kan steken. Daarop schrijf je het tijdstip van terugkomst.

In de tussentijd kan iemand anders dan gebruik maken van het bureau. Of diegene dan na een sessie van twaalf pumpkin spice lattes ook weer ruimte voor jou maakt zal moeten blijken.