De Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam willen meer samenwerken op campus Woudestein. De besturen van beide instellingen hebben een intentieverklaring getekend.

Wat de samenwerking precies zal inhouden wordt de komende tijd onderzocht. De onderwijsinstellingen kijken bijvoorbeeld naar het realiseren van een nieuw, gezamenlijk sportgebouw en het delen van andere faciliteiten. Denk daarbij aan parkeervoorzieningen, afvalinzameling, studentenhuisvesting, tentamenruimtes, horeca, winkels, een opnamestudio en studieplekken. Wat dat laatste betekent voor de bestaande schaarste aan studieplekken in bijvoorbeeld het Polakgebouw is nog niet duidelijk.

Flinke verbouwing

De universiteit verbouwt de komende jaren nog flink op de campus. In 2017 gaat Campus in Ontwikkeling III van start, waarin onder andere de gebouwen E, F, G, Q, N en V worden gesloopt, een nieuw park wordt aangelegd, het Tinbergengebouw en het Van der Gootgebouw worden opgeknapt en een nieuw sportgebouw is gepland.

De Hogeschool Rotterdam en de EUR werken de laatste tijd al steeds meer samen, onder andere in het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL).