De Onderwijsinspectie vraagt vier universiteiten, waaronder de Erasmus Universiteit, om opheldering over declaraties van bestuurders. Dat meldde RTL Nieuws donderdagmiddag.

De accountant van de universiteit heeft bij de controle van de jaarrekeningen over 2013 en 2014 tekortkomingen ontdekt bij de naleving van de declaratievoorschriften. En de Onderwijsinspectie wil weten of die onzorgvuldigheden ook gelden voor declaraties van en vergoedingen aan bestuurders.

'Zorgvuldig uitzoeken'

Eenzelfde vraag is voorgelegd aan de Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en Universiteit Twente en vier hogescholen. De drie universiteiten laten aan RTL Nieuws weten dat de fouten niet zijn gemaakt bij de declaraties van bestuurders.

In Rotterdam is het nog niet duidelijk of de onzorgvuldigheden ook gelden voor de declaraties van het College van Bestuur. “We willen dit eerst zorgvuldig uitzoeken”, zegt persvoorlichter Jacco Neleman. De Erasmus Universiteit moet de Onderwijsinspectie medio juni duidelijkheid verschaffen over de declaraties van bestuurders.