Inspectie wil opheldering over declaraties Erasmus Universiteit

De Onderwijsinspectie wil weten of ontdekte onzorgvuldigheden bij het naleven van de declaratievoorschriften ook gelden voor de declaraties van bestuurders.

Beeld: Inspectie wil opheldering over declaraties Erasmus Universiteit

De Onderwijsinspectie vraagt vier universiteiten, waaronder de Erasmus Universiteit, om opheldering over declaraties van bestuurders. Dat meldde RTL Nieuws donderdagmiddag.

De accountant van de universiteit heeft bij de controle van de jaarrekeningen over 2013 en 2014 tekortkomingen ontdekt bij de naleving van de declaratievoorschriften. En de Onderwijsinspectie wil weten of die onzorgvuldigheden ook gelden voor declaraties van en vergoedingen aan bestuurders.

'Zorgvuldig uitzoeken'

Eenzelfde vraag is voorgelegd aan de Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en Universiteit Twente en vier hogescholen. De drie universiteiten laten aan RTL Nieuws weten dat de fouten niet zijn gemaakt bij de declaraties van bestuurders.

In Rotterdam is het nog niet duidelijk of de onzorgvuldigheden ook gelden voor de declaraties van het College van Bestuur. “We willen dit eerst zorgvuldig uitzoeken”, zegt persvoorlichter Jacco Neleman. De Erasmus Universiteit moet de Onderwijsinspectie medio juni duidelijkheid verschaffen over de declaraties van bestuurders.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.