In de elfde editie van de Quote Top 100 Jonge Miljonairs staan twee oud-studenten van de EUR bovenaan de lijst. In totaal kent de lijst zeven EUR-alumni. Allen hebben óf aan de Rotterdam School of Management (RSM) óf de Erasmus School of Economics (ESE) gestudeerd.

De twee hoogstgenoteerde EUR-alumni (op een en twee) hebben een aandeel in webwinkel Coolblue. Nummer een Pieter Zwart (38) is daar algemeen directeur. Paul de Jong, 37 jaar en nummer twee op de lijst, is oud-directeur en mede-eigenaar van de rap groeiende webwinkel. Quote schat hun vermogen op respectievelijk 165 en 125 miljoen euro. Beide miljonairs studeerden aan de RSM.

Beurshandel en internetimperium

Op de vijfde plek staat Sjoerd Rietberg, de zesendertigjarige algemeen directeur van beurshandelaar Flow Traders. Hij rondde aan de EUR een master Finance af. Inmiddels beschikt hij over een vermogen van 48 miljoen. Ook Sebastiaan Koeling (37) vergaarde zijn rijkdom bij een beurshandelaar, namelijk Optiver, maar hij staat met de 58e plaats en een vermogen van 10 miljoen aanmerkelijk lager op de ranglijst.

Stijn Koster (32) is dertiende op de lijst. Hij volgde de opleiding Economics and Informatics en begon zijn ondernemerscarriére in 2004 met de verhuur van gameservers. Momenteel heeft hij een heus internetimperium, dat bestaat uit datacenters (SmartDC), een service voor websites of domeinnamen (i3D), en software voor ontwikkelaars van computerspelletjes waarmee fraude wordt tegengegaan (Gameblocks). Dit imperium leverde hem zo’n 22 miljoen op.

Geen medelijden nodig

Derckjan Kruit (32) en Derek Roos (36) staan van alle vermelde EUR-alumni het laagst in de top 100, hoewel we zeker geen medelijden met hen hoeven te hebben. De nummer 59 en 60 van de lijst rondden allebei de master Business Administration and Management af en beschikken nog altijd over ongeveer 10 miljoen. Dit bedrag verwierven ze met de door hen opgerichte softwarefirma Mendix.

Het tijdschrift Quote publiceert ieder jaar de Top 500 van rijkste Nederlanders. De Top 100 Jonge Miljonairs is volgens het tijdschrift ‘het knappe zusje’ van deze lijst. Om voor deze lijst in aanmerking te komen, moeten de miljonairs jonger dan veertig jaar zijn.