Afgestudeerden van de Erasmus Universiteit zijn de best inzetbare alumni van Nederland volgens een onderzoek van de New York Times.

In ‘The Global Employability Survey’ van de New York Times staat de EUR op een 69e plek. De ranglijst geeft aan welke universiteit de best inzetbare alumni aflevert. Naast de EUR staan de Rijksuniversiteit Groningen (81), de TU Delft (86) en de TU Eindhoven (100) in het rijtje. Angelsaksische universiteiten domineren de lijst.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Emerging, een Frans HR-adviesbureau, en Trendence, een Duits onderzoeksinstituut dat gespecialiseerd is in rekrutering. Ruim 4500 recruiters en CEO’s werd gevraagd een cijfer te geven aan universiteiten op basis van de inzetbaarheid van hun alumni. In het onderzoek werd ook gevraagd naar welke kwaliteiten nodig zijn om aangenomen te worden. ‘Soft skills’ zoals samenwerken, communicatievaardigheden en aanpassingsvermogen wegen voor veel recruiters zwaarder dan leiderschapskwaliteiten, zoals het vermogen om onder druk te werken. TF